Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GDJE JE GORUP?

Brat nekad najbogatijeg zagorskog poduzetnika: 'Želim da mi Božidar sam kaže zašto je otišao'

Božidar Gorup
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/4
24.09.2016.
u 14:55

Trag Božidaru Gorupu izgubio se na Filipinima, a u policiji tvrde da to što nisu razgovarali s obitelji ne znači da su odustali od potrage

– On za policiju kao da je zaboravljeni slučaj još od lani, kada se cijela prašina u medijima oko toga slegla – prvo je što nam je Damir Gorup, brat nekad najbogatijeg zagorskog poduzetnika Božidara Gorupa (51), kazao kada smo ga upitali jesu li policajci unatrag godinu dana uopće s njim kontaktirali s bilo kakvim novim informacijama vezanim uz nestanak njegova brata.

Sve je teže ne gubiti nadu

Medijske stupce Božidar Gorup gotovo je svakodnevno punio početkom lanjske veljače kada je u javnost procurila informacija o njegovu nestanku. Iako se tada nagađalo svašta, jedine sigurne činjenice su iduće – 25. siječnja iz Beograda je odletio u Dohu, a zatim iz katarske prijestolnice u glavni grad Filipina – Manilu. Ono što je poznato, a što ni njegova obitelj nikada nije skrivala jest to da se poslovanje Gorupova poslovnog carstva počelo urušavati otprilike godinu dana prije njegova nestanka, a u trenutku kada je nestao njegove tvrtke bile su dužne stotine milijuna kuna.

– Krije li se tu motiv njegova leta na drugi kraj svijeta, nećemo znati sve dok ga ne pitamo, odnosno dok nam on sam to ne kaže. Iako, s obzirom na to da nam nitko ništa više ne govori, sve nam je teže ne gubiti nadu da bi se to moglo dogoditi – kazuje Damir Gorup koji, kako tvrdi, u to što se događa s tvrtkom njegova brata nije upućen.

– Ja u tom biznisu nisam već osam godina tako da bi za sve te detalje trebalo pitati stečajne upravitelje koji su to preuzeli – tvrdi mlađi brat Gorup. Iako se mnogi Božidara Gorupa sjete tek na godišnje ili polugodišnje obljetnice njegova nestanka, policija tvrdi da na tom slučaju i dalje radi. Ipak, na naše upite o tome imaju li ikakve nove tragove o tome gdje bi se zagorski poduzetnik mogao nalaziti ili barem podatak je li uopće živ samo govore kako “nemaju novih informacija”, a da na druga pitanja ne mogu davati odgovore jer istraga traje. Istraga u koju ništa više nije upućena ni Gorupova obitelj s kojom policija ne kontaktira pa, prema riječima Damira Gorupa, sve skupa djeluje kao slučaj od kojeg su svi digli ruke.

Zastoji u istrazi

– Metode koje koristimo u potragama za nestalim osobama nisu samo razgovori s obitelji ili bliskim ljudima nestale osobe. U svakom slučaju, da smo uspjeli porazgovarati s njim na Filipinima ili bilo gdje drugdje, obustavili bismo međunarodnu potragu koja očito još uvijek traje jer se Božidar Gorup vodi u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba – šturo objašnjavaju u policiji.

Prema neslužbenim informacijama, do zastoja u istrazi dolazi i zbog toga što je komunikacija između hrvatske i filipinske policije vrlo loša, a na pojedine upite naši istražitelji još uvijek nisu dobili odgovore od svojih kolega iz Filipina.

>> MUP potvrdio: Gorup je poletio iz beogradske zračne luke

Komentara 3

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
15:55 24.09.2016.

daj boze da je ziv i zdrav al mi smo toliko podijeljeni ko narod da nazalost svatko za svog navija al nadam se da nije sve tak crno ida bude nasal brata zivog i zdravog

DU
Deleted user
11:31 25.09.2016.

Šteta, delal je dobre kobase i čvarke.

MA
mamunamegalo
22:32 24.09.2016.

nigdje on nije otišao. .pogledajte malo bolje po Klanjcu..stvarno su ljudi naivni ..cijelo selo bruji da je 'tu'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije