Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije u Beču?

Zagorca nismo našli na bečkoj adresi

22.02.2007.
u 19:41

O tjeralici za Zagorcem i sumnjama da bi mogao biti u Austriji, austrijska policija ništa ne zna, rekli su nam u austrijskom Ministarstvu unutarnjih poslova. Glasnogovornik Saveznog kriminalističkog ureda Gerald Hesztera kazao je da preko ureda Interpola u Zagrebu treba biti raspisana međunarodna tjeralica (tzv. crvena), o čemu bi najprije moralo biti obaviješteno austrijsko Ministarstvo pravosuđa.

Ondje, međutim, nismo mogli dobiti informaciju jesu li hrvatski organi već kontaktirali s austrijskima. Kako se ime generala Zagorca u medijima dovodi u vezu s vlasništvom tvrke Scorpion Service Export-Import GsmbH, u središtu Beča, te bečke tvrtke Scorpion Int. S.A., pokušali smo ondje doći do Zagorca. Kako se na zvonjavu na ulaznim vratima nitko nije javljao, potražili smo telefonske brojeve.

Kad smo tražili da nas spoje sa Zagorcem, žena s druge strane žice (nije riječ o Austrijanki), nakon kratke šutnje, samo je kratko kazala: "Nije tu" te nam poklopila slušalicu. Na ponovni poziv nitko se više nije javljao, a isto je bilo i na brojevima druge tvrtke. Na Trgovačkom sudu doznali smo da se Zagorčevo ime ne pojavljuje ni u jednom dokumentu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije