Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada demokratskog jedinstva

Zadovoljni smo učinjenim, učinili smo maksimum koliko se moglo

Vlada Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/5
24.10.2023.
u 14:52

Tijekom svoje posjete Vukovaru članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili su mjesta stradanja u Vukovaru gdje su položili vijence i odali počast stradalima tijekom agrasije 1991. godine

Članovi Vlade demokratskog jedinstva posjetili su danas Vukovar te tom prilikom još jednom obišli neka od mjesta stradanja kako bi položili vijence i odali počast stradalima tijekom agresije na Vukovar i Hrvatsku 1991. godine.

– Vidite kakvo je vrijeme u svijetu i da su svagdje oko nas ratovi. Vladi kao i svim budućim vladama želim poručiti da vode brigu da se nikada ne ponovi ono što se dogodilo te da očuvaju jedinstvo koje je neophodno – rekao je Franjo Gregurić.

Prisjetio se i vremena od 1991. godine rekavši kako su je bilo vrlo teških trenutaka i da su donosili teške odluke ali i da su takve odluke donosile i sve kasnije vlade. Prema njegovim riječima bilo je to vrijeme kada je bilo nedovoljno oružja ali i vrijeme kada nitko nije bio sklon stvaranju novih država na području bivše Jugoslavije. Nedostajalo je i financijskih sredstava te je postojala samo podrška građana s kojom je se osiguravalo ono neophodno.   

– Trebali smo naoružati se i obraniti uz što je manje žrtava. Poslije svega mogu reći kako sam zadovoljan s onim što smo uspjeli napraviti i svatko tko drugačije kaže nije iskren. Vidimo svi da ni regije poput Baskije, Katalonije i drugih nisu uspjele steći neovisnost što Hrvatska jeste uspjela. Mislim kako smo napravili maksimalno koliko se moglo učiniti – istakao je Gregurić.

VEZANI ČLANCI: 

Novinarima se obratio i Mate Granić koji je rekao kako je otpor Vukovara i Vukovaraca tijekom Domovinskog rata značajno doprinio međunarodnom priznanju te da je sve rezultiralo s time da je stvorena slobodna i neovisna Hrvatska.

– Cilj predsjednika Franje Tuđmana i Vlade demokratskog jedinstva bila je obrana od velikosrpske agresije i stvaranje suvremene hrvatske države. U tome smo i uspjeli. San nam je bio članstvo u EU, NATO-u i da budemo integrirani dio međunarodne zajednice. Dosanjali smo i svoj san jer Hrvatska je danas i članica eurozone, schengena i ima vrlo važnu ulogu unutar asocijacija kojima pripadamo – rekao je Granić dodajući kako je sve to ne znači da ne treba se truditi i raditi s ciljem što kvalitetnijeg života građana.

Na upit novinara prokomentirao je i današnja događanja u Hrvatskom saboru kada su predstavnici oporbe lupanjem ometali iznošenje redovitog godišnjeg izvješća o radu Vlade.

– S tim nisam zadovoljan. Demokracija ima neka svoja pravila koja treba poštivati. Sve što je demokratsko u demokraciji je dozvoljeno i u redu je. Međutim, ovo više ne liči na ništa – istakao je Granić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije