Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Zadnje dane u škole neka dolaze samo učenici koji moraju provjeriti znanje, a norijade odgodite'

Ministarstvo je odaslalo poruku ravnateljima srednjih škola kako bi se i tako poduzele potrebne mjere za što uspješnije održavanje državne mature - odnosno da se spriječi da za što manje maturanata i profesora bude izdana mjera samoizolacije prije nego moraju pristupiti ispitima državne mature.
12. svibnja 2021. u 14:26 1 komentara 14489 prikaza
Zagreb: Ministar Radovan Fuchs dolazi na sjednicu Vlade
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Za sve maturante kojima nije potrebna provjera znanja, na dane 24. i 25. svibnja, odnosno zadnje dane u školi potrebno je organizirati online nastavu. Riječ je o preporuci Ministarstva obrazovanja odaslanoj svim ravnateljima srednjih škola Hrvatske kako bi se i tako poduzele potrebne mjere za što uspješnije održavanje državne mature - odnosno da se spriječi da za što manje maturanata i profesora bude izdana mjera samoizolacije prije nego moraju pristupiti ispitima državne mature.

Zagreb: Pripreme za državnu maturu Ugrožavanje zdravlja Srednjoškolski sindikat: Povucite uputu za polaganje mature u školama

- Preporučamo da na te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja - poručuju iz Ministarstva obrazovanja.

Podsjetimo, maturanti kojima je izdana mjera samoizolacije moraju se javiti epidemiolozima i svojim profesorima a ako su u izolaciji a bez ikakvih simptoma, mogu pristupiti državnoj maturi ali tada škola mora za takve učenike osigurati posebnu prostoriju jer ne smiju ispit pisati s učenicima kojima mjera nije izdana.

LANA KOVAČEVIĆ Sreća za političare da ih učenici uopće ne prepoznaju

Ravnatelji su također dobili uputu da s roditeljima i učenicima zajedno dogovore da se norijada ili neki oblik zajedničkog druženja klasičan za završne razrede srednjih škola ne održava ili da se druženje učenika odgodi do završetka ispita državne mature kako bi se i tako osigurala sigurna provedbe državne mature.

Video - Ministar Fuchs otkrio kako će se odvijati nastava do kraja školske godine i procjepljivanje nastavnika

Pelješki most snimljen iz zraka
VIDE I PLUSEVE I MINUSE
Kako u Neumu doživljavaju spajanje Pelješkog mosta: 'Otići će sav narod okolo!'
Argeta Junior
ZABAVNO I UKUSNO
Ovo su tri ukusna ljetna međuobroka koji će oduševiti vaše mališane
  • Dijanica:

    Stvarno sramota.Oduzeli ste dici maturalac,maturalni ples,a sad im još i norijadu uzmite fujj 🥺😡