Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preporuke ministarstva:

'Zadnje dane u škole neka dolaze samo učenici koji moraju provjeriti znanje, a norijade odgodite'

Zagreb: Ministar Radovan Fuchs dolazi na sjednicu Vlade
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
12.05.2021.
u 14:26

Ministarstvo je odaslalo poruku ravnateljima srednjih škola kako bi se i tako poduzele potrebne mjere za što uspješnije održavanje državne mature - odnosno da se spriječi da za što manje maturanata i profesora bude izdana mjera samoizolacije prije nego moraju pristupiti ispitima državne mature.

Za sve maturante kojima nije potrebna provjera znanja, na dane 24. i 25. svibnja, odnosno zadnje dane u školi potrebno je organizirati online nastavu. Riječ je o preporuci Ministarstva obrazovanja odaslanoj svim ravnateljima srednjih škola Hrvatske kako bi se i tako poduzele potrebne mjere za što uspješnije održavanje državne mature - odnosno da se spriječi da za što manje maturanata i profesora bude izdana mjera samoizolacije prije nego moraju pristupiti ispitima državne mature.

- Preporučamo da na te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja - poručuju iz Ministarstva obrazovanja.

Podsjetimo, maturanti kojima je izdana mjera samoizolacije moraju se javiti epidemiolozima i svojim profesorima a ako su u izolaciji a bez ikakvih simptoma, mogu pristupiti državnoj maturi ali tada škola mora za takve učenike osigurati posebnu prostoriju jer ne smiju ispit pisati s učenicima kojima mjera nije izdana.

Ravnatelji su također dobili uputu da s roditeljima i učenicima zajedno dogovore da se norijada ili neki oblik zajedničkog druženja klasičan za završne razrede srednjih škola ne održava ili da se druženje učenika odgodi do završetka ispita državne mature kako bi se i tako osigurala sigurna provedbe državne mature.

Video - Ministar Fuchs otkrio kako će se odvijati nastava do kraja školske godine i procjepljivanje nastavnika

Komentara 1

DI
Dijanica
09:30 13.05.2021.

Stvarno sramota.Oduzeli ste dici maturalac,maturalni ples,a sad im još i norijadu uzmite fujj 🥺😡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije