Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNICEF Za sigurnost u školama

'Zabrinuti smo zbog povećanog nasilja u Hrvatskoj'

17.11.2008.
u 15:34

Osnovna škola Gornji Mihaljevec primila je u Šibeniku na 2. državnom susretu mreže Škole bez nasilja priznanje za provedbu projekta za sigurno i poticajno okružje u školama. Jedina je međimurska škola kojoj je ove godine uručeno to priznanje i jedna od svega triju u Hrvatskoj.

Zahtjevan program
Priznanje predstavnicama škole ravnateljici Karmen Sklepić i koordinatorici projekta pedagoginji Vesni Branilović uručili su predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Tanja Radočaj i ambasador dobre volje UNICEF-a Slaven Bilić. Ove godine priznanje su dobile samo tri škole.

Uz OŠ Gornji Mihaljevec dobitnici su i OŠ Varaždinske Toplice te OŠ Garešnica, dok je 13 škola obnovilo status. OŠ Gornji Mihaljevec deseta je škola u Međimurskoj županiji koja provodi taj zahtjevan program.

– Zabrinuti smo zbog povećanog nasilja u Hrvatskoj, što se, naravno, odražava i u školama. U našoj školi svi zaposlenici, a poglavito učitelji, prošli su uz pomoć mentorice UNICEF-a Alenke Bilić vrlo zahtjevnu dodatnu edukaciju tijekom prošle školske godine kroz program “Sedam koraka do sigurnije škole”. Znanja prenosimo na djecu, roditelje i lokalnu zajednicu jer u odgoju djece i oni su važni i aktivni sudionici.

Nema garancije
– Nikad i nikome ne možemo garantirati da nasilja u školi neće biti jer nismo jedini koji utječemo na odgoj djece – kaže pedagoginja i koordinatorica Vesna Branilović. Škola je pozvala roditelje i općinu na stvaranje tzv. zaštitne mreže u kojoj su podijeljene obveze između svih sudionika u tom zanimljivom projektu. (I. Be.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije