Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO DONOSI NOVI ZAKON
Povratak na članak

Tko kupi stan iz POS-a više ga neće smjeti preprodavati ni iznajmljivati

Zabrane se neće odnositi na one koji su stan već kupili u sklopu POS-a, ali ticat će se novih ugovora.

Komentari 47

DU
Deleted user
07:07 05.02.2019.

Najveće POS naselje je duž ZG avenije, od Konzum-a na uglu Petrovaradinske do hotela Antunović. Tamo je bila kasarna JNA i to su prenamijenili i nastalo ogromno naselje, a kupljeno upola tržišne cijene. I što bi? Kako se koja zgrada finiširala i useljavala, ispod prozora osvanuo impresivan vozni park stanara odnosno iz aviona je razvidno da su to socijalni slojevi kojima država ne treba ništa pomagati u rješavanju stambenog pitanja, nikakva sirotinja. U konačnici, nastala velika socijalna nepravda da via POS netko riješi stambeni problem upola cijene, a drugi, koji nisu uspjeli se ugurati na takve liste, moraju platiti ama baš svaki porez na građ. materijal, na zemljište, dizati bankovne kredite i kupovati po punoj tržišnoj cijeni plus bankovna kamata i stalan strah da neće moći vratiti kredit itd. Znači, država jednima bukvalno guli kožu previsokim porezima i parafiskalnim nametima, tu nema govora da bi smanjili i nikome se ništa ne isplati - gledajte gomile poslovnih prostora koje zjape prazne po gradovima - a drugima široke ruke se daje za njihov privatluk, a kojeg kasnije mogu i preprodati. I još se ministri hvale s time!

VL
Avatar comandante
comandante
07:14 05.02.2019.

ovo je stvarno slučajna država...pa kako je uopće moguće da ta zabrana nije postojala do sada? Ima li itko normalan u ovoj banana državi?

VL
NI
nisamguzonjinsin
07:40 05.02.2019.

Pa to se radi već 20 godina, jeftino kupi i po duplo većoj cijeni prodaj ! A tko sve dobije takve stanove to je za ne povjerovati. U mom gradu čak obitelj koja posjeduje mali obiteljski hotel za turističku djelatnost !?

VL
NI
NikoCro
07:41 05.02.2019.

Znaci dok su se rodjaci oparili sada tek zabrana, a zasto ne retroaktivno

VL
BA
BakaMraz
08:46 05.02.2019.

A zar je netko u ovoj drzavi stvarno ocekivao da POS stanove dobiju siromasni? Izmedju ostalog, i ovo je jedan od razloga zasto 150.000 Hrvata svake godine iseli iz ovakve drzave.

VL
IL
ilijan
07:18 05.02.2019.

U svemu ste prvašići, pa normalno je ako si dobio stan od države mislim uz državne subvencije da mora biti neki vremenski period u kojem ga nemožež ni iznajmiti no prodati plus toga takav samo jedan stan možeš dobiti. Kojii sve apsurdi se događaju.

VL
DU
Deleted user
07:41 05.02.2019.

Znači tko je jamio, jamio. A ja mislio da je se to zove poticajno društveno bogaćenje pojedinaca uz poticaj za iseljavanje vječitih podstanara koji samo kmeče zbog svojih frustracija.

VL
DO
dopizdilomi
08:13 05.02.2019.

Od početka je bilo jasno da je to za one koji imaju. Jednostavno je pitanje kako će kupiti oni koji nemaju a nemaju ni veze za ući na listu. Jako je malo onih koji su stegnuli remen i kupili preko POS-a a imali su sreće upasti na listu.

VL
PI
pivodavac
09:16 05.02.2019.

To znači da još uvjek vjedi ona uzrečica o Česić Rojsa KO JE JAMIO JE JAMIO e sad više nemože. Jebemti državu i zakonodavstvo, pa nije čudo da se iseljavaju mladi.

VL
WE
westsouth
08:24 05.02.2019.

fuj fuj fuj

VL
SJ
staroveski.jasna
08:14 05.02.2019.

Do sada mogu prodavati, ali od sada ne mogu. Pa gdje ste gospodo bili prije, zašto nije bilo prije to u ugovoru stavljeno. Kada ljudi dižu normalne obične kredite od banke, banka ih toliko gnjavi, stavljaju hipoteke na nekretnine, hipoteke na štednju i sl. Naša država je država apsurda, jednom pomogneš da kupi stan s niskim kamatama, i onda mu još pomogneš da si proda isti stan proda još skuplje pa zaradi na državi, a ostali nek gledaju. Imam 36 godina staža, nikada ništa nisam dobila od države, a sve sam sa suprugom morala platiti, od školovanja djece, do gotovinskog kredita.

VL
PH
Petarstijena-HR
09:34 05.02.2019.

Država nije trebala nikome graditi POS stanove, niti subvencionirati kamate, samo maže vrat debeloj bankarskoj guski i pumpa rast cijena nekretnina..

VL
AB
Abudabi
08:20 05.02.2019.

Kada će platiti razliku u cijeni oni koji su dobili društvene stanove za 50 maraka 90tih a sada ih iznajmljuju na airbnb za 200 kuna po danu ili mjesečno traže ogromne svote.Tko će njih natjerat da plate punu cijenu za državne stanove koje su besplatno dobili.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:28 05.02.2019.

Ljude koji desetljećima upravljaju državom niti jedan ozbiljan poduzetnik ne bi zaposlio u svoju tvrtku.

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
10:49 05.02.2019.

Država najprije stvara uvjete za zloporabe, a onda se bavi posljedicama. POS je od početka svinjarija. Kako vi nekome možete uvjetovati raspolaganje s imovinom. Sad će ministarstvo trebati još toliko novih službenika koji će kontrolirati nešto do čega uopće nije trebalo doći.

VL
Avatar grbadeva
grbadeva
09:20 05.02.2019.

ništa od te priče. Ukoliko nekome pod određenim uvjetima nešto daš nemoguće je poslije toga time gospodariti. Rješenje je jedino pooštriti uvjete, i striktno se istih pridržavati. Inače ograničenje prava vlasništva pada na bilo kojem općinskom sudu.

VL
IV
ivo.vita
09:33 05.02.2019.

Dajte ljudima konačno povećajte plaće pa će biti i stanova i ljudi. Ovako mladi odlaze zauvijek. A stanovi će biti prazni.

VL
NE
nepenthe
10:42 05.02.2019.

Ajmo sad reviziju od početka POS-a i striktno gledati rodbinu i bližu i dalju političara i lokalnih šerifa koji su se našli na listi za povoljniju kupnju. Garantirano je barem 70% tako kupljenih stanova preprodano, gadi mi se ološ koji vlada ovom zemljom.

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
11:04 05.02.2019.

Ili je nešto na tržištu ili nije. POS ima negativan upliv na tržište nekretnina. Ne možemo mi iz socijalizma.. nema veze koja je stranka na vlasti, ovakav naopak POS sustav je svaka vlast nastavljala. Čekam jednu vladu da prekine tu svinjariju. Jučer je izašla statistika koliko se stambenog fonda koristi za turizam. Koga se potiče POS stanovima u Umagu? Nekome se stavlja novce u džep.

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
10:57 05.02.2019.

Pa tko će to kontrolirat, nadzirat.. jel se to ministarstvo upitalo.. kako će u praksi ovo radit. Danas se puno stanova POS-a iznajmljuje, hoće li pred svakim stanom čučati kontrolor, hoće li obilaziti stanove kao u Istočnoj Njemačkoj??

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.