Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U EUROPSKOJ UNIJI

Zabranjuje se biometrijsko prepoznavanje lica, kategorizacija po rodu, rasi, naciji...

15.06.2023.
u 09:17

Korisnici, kako smatraju u Europskom parlamentu, moraju imati pravo na žalbe na sustave umjetne inteligencije

Komentara 13

NE
NervozniPoštar
11:39 15.06.2023.

Cijela doktrina digitalizacije se temelji na, između ostalog, biometrijskom prepoznavanju lica i raznim kategorizacijama prema kojima nas prepoznaju i onda svrstavaju. Zaštita osobnih podataka i digitalizacija su korijenski oprečne. Ili ćete imati jedno ili drugo. Bilo bi dobro da se odluče za što su.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
11:23 15.06.2023.

Danas je to 100% u uporabi pocijelom svijetu i sto sada EU tu nesto palamudi da kao necemo to u EU...ma dajete najte

ST
Startrack
11:11 15.06.2023.

U Americi je ovo vec odavno zabranjeno jer raspoznava crnce najvise. Ovo ozbiljno. I posto crnci slice jedan drugom u licu najvise pogresaka je bilo dok se koristilo sa crncima. Al taj procenat pogreske je bio 1 od 2000 iliili tako. Kad kazem raspoznava crnce najvise je to daih poveze sa njihovom kartotekom u kompjuteru policije. Znaci neko je napravio kriminal i uhvacen na kameri. Onda ga program trazi u kartoteci. E to vise nemer bit. A bilo je vrlo korisno. Prim neko napravi kriminal u Cikagu a nadju ga u kartoteci St Luisa. Sad ga treba trazit rucno sto naravno nema smisla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije