Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teško ozlijeđen

Zabio se u otok Veli Paranak: Izletio iz brodice i završio na stijenama

Foto: MMPI
20.06.2020.
u 10:26

U trenutku ove pomorske nesreće na brodici nije bilo drugih osoba osim voditelja, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša

Lučka kapetanije Zadar jučer je u 12.10 sati zaprimila dojavu o stradalom voditelju brodice koji je u pozivu Policiji prijavio težu ozljedu ruke s krvarenjem u predjelu podlaktice. Ozlijedio se nakon što se brodicom nasukao na otok Veli Paranak. 

Službenici LK Zadar izvijestili su MRCC Rijeka o događaju te su isplovili spasilačkom brodicom Kapetanije prema poziciji nesreće. U 12.25 sati na spasilačku brodicu ukrcani su i djelatnici Hitne medicinske pomoći u mjestu Muline, na otoku Ugljanu, a čitavo su vrijeme sa ozlijeđenim održavali telefonsku komunikaciju.

U 13.00 sati doplovili su na poziciju nasukanja i sa djelatnicima HMP-a prekrcali ozlijeđenog voditelja. Krenuli su prema Mulinama gdje su pristali u 13.20 sati. Djelatnici HMP-a tada su preuzeli ozlijeđenog u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, priopćilo je Ministarstvo mora, prometna i infrastukture. 

U okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji će biti nastavljen sukladno zdravstvenom stanju ozlijeđenog voditelja, za sada je utvrđeno teško tjelesno ozljeđivanje i značajna oštećenja nasukane brodice, tip gumenjak – gliser, kojim se voditelj, prema vlastitom iskazu, zabio u obalu otoka Veli Paranak, brzinom od oko 20 čv te je od siline udara izletio iz brodice na obližnje stijene.

Prema trenutno dostupnim informacijama, u trenutku ove pomorske nesreće na brodici nije bilo drugih osoba osim voditelja, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša. Lučka kapetanija Zadar voditelju, ujedno i vlasniku nasukane brodice, odredila je mjeru zabrane plovidbe i obavezu izvanrednog tehničkog pregleda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije