Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zabilježili osam puta veću potrošnju vode nego zimi i dvaput veću potrošnju struje

U makarskom pogonu HEP-a ističu da je potrošnja struje dosegla maksimum i najveća je zabilježena u povijesti pogona HEP-a
13. kolovoza 2017. u 00:15 1 komentara 367 prikaza
voda
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Potrošnja vode na Makarskoj rivijeri gdje vodu tijekom sezone svakodnevno koristi 100.000 ljudi, među kojima je oko 65.000 registriranih gostiju, ovih je dana dosegla svoj maksimum, u petak se u sekundi trošilo 406 litara vode što je dosad najviše u sezoni pa iz makarskog Vodovoda apeliraju na lokalno stanovništvo Makarskoj primorja kao i na turiste da vodu racionalno troše budući da je potrošnja, u odnosu na zimsko razdoblje, povećana oko osam puta, a u nekim mjestima čak 30 puta.

Radovi na strujnim vodovima PONIŠTENO POJEFTINJENJE Nakon što je 1. siječnja struja pojeftinila, ovo će ljeto poskupjeti

U gornjem dijelu mjesta Bast u Općini Baška Voda, koji se napaja pitkom vodom s izvora Vrutak i Smokvina, makarski Vodovod ograničio je potrošnju pa nije dopušteno polijevanje zelenih površina i okućnica, zalijevanje voća i povrća kao ni pranje automobila te dopuna vodom bazena u kućama za odmor.

U makarskom pogonu HEP-a ističu da je potrošnja struje dosegla maksimum i najveća je zabilježena u povijesti pogona HEP-a.

Direktor makarskog pogona Miro Radić ističe da je potrošnja struje dva puta veća nego zimi odnosno sedam posto veća nego u ovo vrijeme lanjskog ljeta.

Ipak, većih problema u opskrbi strujom nije bilo izuzev sporadičnih kvarova u trenucima najveće potrošnje koji se ne mogu predvidjeti i koje radnici HEP-a nastoje ukloniti u najbržem mogućem roku.

voda Oprez... Rashlađenje može izazvati probleme: Evo kako ledena voda šteti Predrag Štromar 'Barem koju lipu' Štromar: Struja će sigurno poskupjeti, traži se model dehidracija OPREZNO LJETI Pijete puno vode, a i dalje ste umorni? Evo što radite krivo

VIP izdvaja za Vas

  • BubyZG:

    E, siroti, kako im je teško. A turisti im "samo" plaćaju boravišnu taksu, smještaj, parkiranje ( u hladu je skuplje ), u restoranima pivo po 25 do 50 kuna ... a sada bi još i struju i vodu. U bazenima ... prikaži još! NE MOŽE. Bazeni moraju biti suhi. Možda je najbolje da se zaista uvede dopisni turizam - ja pošaljem novce i svoju fotografiju i turistički boravak se smatra konzumiranim. Kao da tvornica namještaja kaže da nemaju dovoljno blanjalica i da ne mogu isporučiti ugovorene i plaćene ormare. I nikome ništa, neka se kupac malo strpi, na jesen će sve biti OK.