Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga pukovnika Orkana:
Povratak na članak

Za zločin u Dvoru ‘95. odgovorne su Legijine “Crvene beretke”

Ratni zapovjednik obrane Sunje prikupio je dokaze o krivcima za ubojstvo psihički bolesnih i hendikepiranih osoba 8. kolovoza 1995.

Komentari 195

Avatar ČEPlN
ČEPlN
08:05 17.03.2016.

A našim parama SDP preko Hribara i Kosanovića da nije bilo Velimira Bujanca naa tome bi i ostalo. Bili bi Hrvati zločinci iako su ih Savini likvidirali.

VL
SH
srce_hrvatsko
07:44 17.03.2016.

Samo su 'poznati junaci' (iz povijesti vjerni turski vazali i akindžije) četnici u stanju takvo što naprviti..i onda stotinu godina lagati i optuživati druge... Fuj!

VL
Avatar grabrik
grabrik
07:37 17.03.2016.

Svatko tko odgovornost za ovaj strašan zločin prebacuje na drugu stranu tjera našu djecu da žive i svakodnevno sreću ološ koji je pobio te ljude.

VL
Avatar Eugen_Savojski
Eugen_Savojski
08:06 17.03.2016.

PETER GALBRAITH'Da je Mladić u Bihaću napravio isto što i u Srebrenici, bilo bi 40.000 mrtvih. I zato nismo bili protiv Oluje!' Tjedan dana nakon pada Srebrenice bosanski Srbi su pokrenuli napad na Bihać, enklavu u zapadnoj BiH u kojojj je bilo četiri puta više stanovnika nego u Srebrenici. Da je Mladić u Bihaću napravio isto što i u Srebrenici, broj ubijenih bi prešao 40.000. Kad su nam Hrvati rekli da su voljni pokrenuti vojnu operaciju da spase Bihać (i da vrate hrvatski teritorij koji drže Srbi), nismo se protivili. U kolovozu i rujnu Hrvatska je vojska ušla u Bosnu i zajedno s Armijom BiH počela nanositi ozbiljne poraze Srbima. i. Vojska bosanskih Srba koja se bila specijalizirala u ubijanju nenaoružanih civila na bojišnici se nije pokazala toliko zastrašujućom. U nekoliko tjedana bosanski Srbi su izgubili trećinu svog teritorija i bili su spremni za mirovne pregovore. Mladić je smatrao Srebrenicu prijelomnom točkom u ratu. I ona je to i bila. Ali ne kako je on planirao.

VL
DU
Deleted user
08:30 17.03.2016.

Vidim da ima puno komentatora koji drže stranu Savi Štrbcu i njegovima. Ne mogu se oteti dojmu da su to nezadovoljnici koji su izgubili zadnje parlamentarne izbore pa se u sljepilu mržnje prema novoj vlasti okreću i podršku traže u velikosrpskim ideologijama i velikosrpskim organizacijama. Neću navoditi imena kolovođa, ali sami se sjetite tko zadnjih dva mjeseca riga mržnju u Saboru i svojim stranačkim skupovima. Jadno je to da se ljevica okreće, ne više jugoslavenskoj ideologiji već se otvoreno opredjeljuje za velikosrpsku.

VL
DU
Deleted user
08:08 17.03.2016.

Nikako ne vjerujem da bi naši dečki to napravili. Naši kada su na kraju ušli u Dvor naišli su na već mrtve ljude. Ovo nije normalno. Pukovniče tjerajte to do kraja.

VL
Avatar TAJSAM
TAJSAM
09:42 17.03.2016.

SDP-u je bio cilj zatrti sve Hrvatsko pa tako i cijelu Hrvatsku priključiti "regiji". To i danas pokušavaju tužakanjem u EU a ne sječaju se kako su zamjenili i portire svojim podobnicima a sve u svrhu zatiranje Hrvatske i Hrvata. Nadam se da više nikad neće dobiti šansu za nastavak svojih crnih ciljeva. Pozdrav dobrim ljudima

VL
Avatar mariosweden
mariosweden
08:18 17.03.2016.

Mislim da bi trebalo ispitati i koliko je slicnih projekata zapoceto prije oslobadjajucih presuda nasim generalima a koji bi danas bili "istiniti" da su kojim slucajem presude bile obrnute.Bijednici nisu ocekivali drugi scenarij.

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
08:57 17.03.2016.

Što sad imamo? Orkan je dokazao tko je civile ubio. Sad oni koji su počinili zločin čine još veći zločin optuzujući hrabre hrvatske ratnike za svoja zlodjela.

VL
Avatar Eugen_Savojski
Eugen_Savojski
08:05 17.03.2016.

Eto kako Srbi poraze pretvaraju u pobjede. Cilj: Stvaranje Velike Srbije ( V-K-K ) bez nesrpskog stanovništva Zaključak suda: http://www.icj-cij.org/docket/files/118/18422.pdf "According to the ICTY, the leadership of Serbia and that of the Serbs in Croatia, inter alia, shared the objectiveared the objective of creating an ethnically homogeneous Serb State." Haag presudio da su krivi JNA, srpske paravojne postrojbe i Srbi na čelu sa Slobodanom Miloševićem s ciljem stvaranja Velike Srbije i protjerivanja svega nesrpskog stanovništva i za masovne zločine nad nesrpskim stanovništvom. Rezultat: Haag dokazao što smo svi znali da su Srbi imali za cilj stvaranje Veliku Srbiju ( V-K-K) bez ne srpskog stanovništva,ali na srpsku nesreću su poraženi od HV-a u HR i BiH,a na kraju ih satrla i NATO baza Aviano kad počinili Srbi masovne zločine i protjerali stotine tisuća civila sa AP Kosova i ostale im samo granice današnje Srbije ( Srbija je uz Kosovo najmlađa država u Europi) Hrvatska cilj: Nezavisna država u granicama AVNOJ-a Rezultat : Hrvatska u granicama AVNOJ-a ( Bonus bežanija Srba Knin –Beograd i remetelački faktor sveden na manje od 4%) i poraz Srbije Haag: Hrvatska u potpunosti oslobođena svih optužbi , Oluja je vojno-redarstvena akcija odrađena po najvišim vojnim standardima,a Srbi pobjegli nakon vojnog poraza jer su bili krvi za zločine nad Hrvatima(Od 2500 izmišljenih od strane Srba ubijenih civila u Oluji u Haagu dokazana 42 , većina u borbama. Od 25.000 izmišljenih od strane Srba zapaljenih stala, kuca za vrijeme Oluje i poslije Oluje u Haagu dokaza 154 većina u borbama). Slobodan Milošević će za 20 godina u Srbiji biti opjevan kao najveći srpski junak ,a Oluja kao najveća srpska „pobjeda“ ( iako završilo totalnim porazom Srba u 3 dana i bežanijom za Srbiju) uz bok srpskoj „pobjedi“ u Zapadnoj BH kad im HV uništio KK u 3 dana i uz bok srpskoj „pobjedi“i protiv NATO-a kad ih satrla NATO baza Aviano i AP Kosovo postalo nezavisno.

VL
Avatar ČEPlN
ČEPlN
08:55 17.03.2016.

Novaković u bježaniji gazi civile, u guzvi se tenkovi okreću ginu naši Gromovi. Pričaju mi Gromovi da je bilo pakleno. ................. zamislite danas za zločin optuzuju Hrvate, pa dokle?

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
08:05 17.03.2016.

Da li sam nešto propustio, ali koliko se sjećam legija je imao hrvatsku putovnicu. Zašto ovaj orkan ako već ima toliko informacija ne istraži tko je omogućio notornom kriminalcu legiji da se dočepa hrvatske putovnice?!

VL
BR
brojevi
09:03 17.03.2016.

Desetljećima smo žrtve srpskih mitova i laži. Na žalost, na domaćoj političkoj sceni imamo interesne udruge i političko podzemlje koje podupiru povijesne laži i time produbljuju podjele u društvu kako bi i nadalje profitirali na muci hrvatskog čovjeka. Zato g. Orkan ustrajte sa ostalim ćasnim ljudima na svojoj borbi za istinom.

VL
AD
Aderton
08:34 17.03.2016.

ovo je samo jedan u nizu zločina za koji su pokušali optužiti "ustaše"...kada pogledam kakve su se stvari događale u domovinskom ratu pa i sada poslije rata, koliko obmana, laži, podvala prema hrv.vojsci i to s hrvatske strane..sve mi toto baca totalno drugo svjetlo na drugi svj. rat...i moram se zapitati jesu li hrvati koji su živjeli u ondašnjoj ndh zbilja bili tako genocidni prema srpskoj nejači...mislim da je onda bilo puno lakše sve svaliti na ustaše...

VL
CA
campa
08:59 17.03.2016.

Ovo je planirana provokacija.Nema nikakvog nesporazuma i očito da je glavni sudionik i krivac za ovu sramotu reditelj filma.Sumnjam da isti nije raspolagao podacima koje sad iznosi pukovnik Orkan.I sad ispada da se je film snimao bez nadzora reditelja.Pa kakoo je moguče da događaje koji su predhodili zločinu nisu svjedočili i pripadnici HV ako se ih za isto tereti.Šteta ugledu Hrvatske je već nanesena(što je očito bio i cilj)i sada se oni koji su ciljano nanjeli štetu Hrvatskoj opravdavaju se glupim izlikama koje ne mogu probaviti ni djeca vrtičke dobi.Snimao se je film koji tereti Hrvatsku,na račun Hrvatskih poreznih obveznika gdje događaje prepričavaju srbi.Jadno da jadnije nemože biti i to bi prošlo da pukovnik Orkan nije podnio kaznenu prijavu.

VL
Avatar jumanji
jumanji
09:52 17.03.2016.

ko je god ubio te ljudi mora da ODGOVARA

VL
TR
trolokva
09:21 17.03.2016.

ma normalno po nalogu britanskog MI6 da bi se vodio specijalni rat protiv hrvatske,posljedica toga je haski sud razni regioni i izjednacavanje krivice,ali i to ce sve pasti u vodu,tko ima usi neka cuje,stat ce svima njima hrvatski narod na gušu,jos Hrvatska ima junaka.

VL
DU
Deleted user
09:04 17.03.2016.

Bravo Ivice, još jedna laž će biti razriješena sad samo da DORH otvori ladice i procesuira sve takve i slične podmetnute predmete kao što je bila Židovska općina ili oštećenje spomenika na Mirogoju.

VL
DE
Debavu
09:30 17.03.2016.

Orkan ,ministar Mup!Covjek je vise ucinio nego sve sluzbe !

VL
Avatar El Indio
El Indio
08:51 17.03.2016.

Drug Milan, imas ti svoje ministre boraca krajne, srpske i kosova i metohije i ne znam odkud ti pravo tu komentirat

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.