Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

'Za završni obračun s IS-om trebat će nam još 2 do 3 mjeseca'

Područje koje IS još kontrolira je u dolini Eufrata, između Hadžina i Bukamala, u pokrajini Deir Ezzoru, na istoku zemlje, dodao je, ocijenivši da IS još ima "nekoliko stotina" boraca.
25. srpnja 2018. u 07:47 5 komentara 1262 prikaza
Sirija
Foto: Reuters/Pixsell

Borba međunarodne koalicije s posljednjim borcima skupine Islamske države u dolini Eufrata u Siriji mogla bi potrajati još "najmanje dva do tri mjeseca", ocijenio je zapovjednik francuskih snaga u koaliciji, general Francois Parisot.

teroristi SAD ima podršku V. Britanija neće se protiviti smrtnoj kazni za svoje državljane, pripadnike ISIL-a

"Još sudjelujemo u borbama koje bi mogle potrajati barem dva do tri mjeseca", premda posljednji borci IS-a drže tek teritorij kojega se veličina procjenjuje na "30 x 10 km", rekao je general Parisot na telekonferenciji s novinarima Pentagona.

Područje koje IS još kontrolira je u dolini Eufrata, između Hadžina i Bukamala, u pokrajini Deir Ezzoru, na istoku zemlje, dodao je, ocijenivši da IS još ima "nekoliko stotina" boraca.

sirija Završena najkritičnija bitka Sirijska vojska i saveznici izbili na izraelsku granicu

"Nadamo se da ćemo se u idućim tjednima riješiti ove baze", dodao je vojni dužnosnik koji zastupa Francusku u zapovjedništvu međunarodne koalicije pod američkim vodstvom.

"Bit će to kraj bilo kakvog područja u posjedu ili pod kontrolom DAEŠ-a", dodao je, koristeći se arapskim nazivom za IS.

Kada jednom potpuno fizički uklonimo bivši "kalifat" IS-a u Siriji, snage međunarodne koalicije ostat će na terenu kako bi spriječile preustroj džihadista, rekao je.

Sirija Assad oslobodio Daru Bitka je gotova, provincija u kojoj je pobuna počela u rukama režima

Džihadistička skupina je uglavnom potisnuta s golemog teritorija koji je 2014. osvojila u Iraku i u Siriji. No džihadisti su još prisutni na jugozapadu, gdje su na meti zračnih udara sirijskog režima i njegova ruskog saveznika. IS-ove ćelije su aktivne i u pokrajini Idlibu, na sjeverozapadu Sirije i u iračkoj pustinji, na granici sa Sirijom.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • goran2hr:

    Neka Francuzi i njima slični otiđu iz Sirije, gdje su ionako došli nepozvani i ilegalno, pa će za završni obračun sa ISIL-om trebati još 2 do 3 tjedna.

  • golub Vaso:

    okupatori idite doma

  • Deleted user:

    Sirijska vojska i saveznici su jedini koji se bore protiv IS-a. Dok međunarodna koalicija pomaže IS, da su htjeli do sada su već mogli riješiti IS u području koje kontroliraju Kurdi.