Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100.000 tona otpada

Za varaždinske bale stigle samo jedna ponuda teška 216 milijuna kuna

Nagomilani balirani miješani otpad u Brezju
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
23.11.2022.
u 15:22

Na mjestu na kojem stoje bale smeća varaždinski gradonačelnik vidi modernu industrijsku zonu i nova radna mjesta

Samo jedna ponuda stigla je u roku u provedenom otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti za sanaciju zatvorenog odlagališta neopasnog otpada na lokaciji Gospodarska zona Brezje u Varaždinu, gdje je uskladišteno gotovo 100.000 tona smeća u balama.

Jedina ponuda stigla je od Zajednice ponuditelja CE-ZA-R i HIS, a cijena ponude iznosi 216.726.968 kuna s PDV-om. Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj nada se će se time završiti dugogodišnja saga koja više od 17 godina ekološki, ekonomski i vizualno opterećuje i Varaždin.

- Prije donošenja odluke treba pregledati valjanost cjelokupne dokumentacije. Vjerujem da smo dobili ponudu zajednice ponuditelja koja će biti sposobna odraditi ovaj izuzetno zahtjevan posao i s tom činjenicom mogu reći da sam zadovoljan. Procjenu vrijednosti cjelokupnog projekta napravili smo prije nego je nastupila ova inflacija i bili smo spremni na to da će ponude vjerojatno biti veće od procijenjene vrijednosti. Tu je nažalost tržište reklo svoje, kao i protok vremena - rekao je Bosilj.

Na mjestu na kojem stoje bale smeća vidi, kazao je, modernu industrijsku zonu i nova radna mjesta. Grad se planira zadužiti kako bi mogao financirati svoj udjel. - Za provođenje ovog projekta potrebno nam je 130 milijuna kuna. Planiramo se dugoročno zadužiti za 120 milijuna kuna, a 10 milijuna kuna ćemo osigurati iz vlastitih prihoda. S bankama sam već pregovarao oko kredita i dogovorit ćemo najbolje uvjete. Dobili smo podršku i od države, a od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako su nam i najavili, očekujemo 40 posto sufinanciranja - rekao je gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 1

BE
Beyonder
13:27 24.11.2022.

Hmmmm, da pogodim, natječaj dobila firma osnovana 2 tjedna prije natječaja za 20 kn, 1 zaposlen u rodbinskoj vezi s nekim iz poglavarstva. Iznos posla 216 miljuna kuna dok će on angažirat 5-6 drugih firmi za 100 miljuna, a ovce će platiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije