Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplava odlikaša
Povratak na članak

Za upis u srednju školu uspjeh i prosječne ocjene 7. i 8. razreda

Taj kriterij morat će se najaviti u natječaju, a privilegij izravnog upisa u željenu školu imat će samo državni prvaci s ispita znanja i vrhunski sportaši

Komentari 29

PI
piranha2
14:29 23.03.2011.

zašto u osnovnoj ne pišu malu maturu? tu bi se vidjelo pravo stanje stvari ovo sa policijskom-pa kako će sad netko recimo iz gimanzije il ekonomske ići na policijsku?????? i što ako tamo ne upadne

VL
NE
NenadK
19:07 23.03.2011.

Što se tiče sportaša mogu progutati da im se u slučaju jednakih bodova iz znanja da prednost. Ništa drugo. Tak i tak budu kasnije brali takvu lovu od koje se mnogim učenim ljudima vrti u glavi.

VL
SC
scary
10:48 23.03.2011.

kako da čovjek ozbiljno shvati članak u kojem među najznačajnije razlike stave bodovanje glazbene škole koje se nije promijenilo? više ne znaš što da misliš o ostatku teksta :-/

VL
LI
lipa75
11:39 23.03.2011.

Naš ministar razmišlja kako promijeniti bodovanje za upis, a ne spominje kako je u opće moguće da imamo toliko odlikaša. Potrebno je hitno postrožiti kriterij u osnovnoj školi, a ne kao što se sada događa da je većina učenika s s 5,0 iz osnovne škole puna jedinica u srednjoj školi.

VL
NE
NenadK
12:27 23.03.2011.

Nije problem samo u osnovnim školama. Ista situacja je i u srednjim. Kako je moguće da učenik koji u jednoj gimnaziji jedva prođe s vrlo dobrim kod prijemnog ispita za željeni fakultet bude prema bodovima sa ispita u kvoti koja besplatno upisuje a zbog ocjena jedva upisuje izvanredni studij. Hrpetina odlikaša nije zaslužila odličan. Tu sam se ponadao da će državna matura srediti stvar kad tamo općenita glupost. Umjesto da uravnoteži ocjene ona je ispit za fakultet. Gluposti koje je iznjedrio HDZ sa svojm ministrima.

VL
CH
chemica
13:19 23.03.2011.

Kakvi hebeni vrhunski sportaši? Majmun kojem glava služi za nabijanje lopte ima prednost pred nekim novim Džikićem ili Radmanom? Slogan \"zemlja znanja\" se promijenio? Sad je zemlja kretenizma? Čekajte, ljudi, a mogli bi i sponzorušama omogućiti izvanredan upis, da nam fudbaleri mogu povalit nešto s bar srednjom školom. Malo bolju gimnaziju pa onda upišu onaj Njavrin \"fakultet\" i mogu bit kolumnistice po novinama. Pravi idol mladima. Rvacki \"beck\" i ona mutava spasica.

VL
OB
-obrisani-
13:40 23.03.2011.

npr. dijete bude na državnom natjecanju iz fizike, matematike, kemije ili informatike drugoplasirano i želi se upisati u prirodoslovno-matematičku gimnaziju, a ne može zbog nekakvog plesača, pjevača, svirača ili nogometaša. lud i zbunjen. istina jest da su ocjene iz osnovnee škole katastrofa i ne odražavaju stvarno stanje stvari. npr. djeca dođu s peticama iz spomenutih predmeta u rečene gimnazije, a pola njih bi se moglo srušit u prvom razredu. o ostalim školama da se i ne govori. katastrofa. ali zato će braca studirat politologiju, pravo, sociologiju, ekonomiju, filozofiju... i svi će mu biti krivi jer neće moći nać posao. a, intelektualac bogati. pas mater!

VL
LA
las35vegas
13:39 23.03.2011.

pa meni tu nije jasno kakove su to vragu skole, imamo najbolje djake, studente profesore, pa sa ovim se hvale svi u europi, kod amerikanaca ne postoji gimnazija, neznaju za ovakove i onakove ocjene prilikom upisa, nema prijemnih ispita, i kao takovi imaju najbolje strucnjake svijeta, a sa ovom svom europskom skolom ni jedan jedini inzinjer nije siguran koliko vrijedi, kad dodje u ameriku onda je stani-pani, cemu ta smijurina od skole kad van izlaze diplomirani mamlazi?????????

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
13:48 23.03.2011.

23.03.2011. u 13:19h chemica je napisao/la: Kakvi hebeni vrhunski sportaši? Majmun kojem glava služi za nabijanje lopte ima prednost pred nekim novim Džikićem ili Radmanom? Slogan \"zemlja znanja\" se promijenio? Sad je zemlja kretenizma? Čekajte, ljudi, a mogli bi i sponzorušama omogućiti izvanredan upis, da nam fudbaleri mogu povalit nešto s bar srednjom školom. Malo bolju gimnaziju pa onda upišu onaj Njavrin \"fakultet\" i mogu bit kolumnistice po novinama. Pravi idol mladima. Rvacki \"beck\" i ona mutava spasica. _______________________________________________ Čisto radi polemike, ne bih se složio... Netko tko ganja loptu nije vrhunski sportaš... Po mene bi kriterij bio desetak najboljih klinaca u Hrvatskoj (ovisno o sportu) i gotovo... Ne on meni prvak Mrduše donje, pa privilegije... Ako klinac prilikom upisa u srednju školu po rezultatima zauzima jedno od prvih 10 mjesta u skijanju, u Hrvatskoj, neka dijete bira... Ipak on trenira svaki dan po 3 ili 4 sata... Mislim da su neki na forumu ovo banalizirali... I vani djeca koja ostvaruju državne rezultate u sportu, glazbi i slično, imaju neke beneficije, jer veliki trud i vrijeme stoji iza toga.

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
14:00 23.03.2011.

Može obrazloženje minusa?!?!!?

VL
JM
ja-ma
14:10 23.03.2011.

Ovo neće biti dobro jer će sada nastati još veća poplava superodlikaša i to i u sedmom i u osmam razredu.VRATITI PRIJEMNI ISPIT!!! __________________________________________________________________ Veli Vokićka: \"Ravnateljica zagrebačke Sedme gimnazije Ljilja Vokić smatra da je rješenje u oštrijoj kontroli osnovnihh škola. – Trebalo bi provesti testiranja učenika i vidjeti jesu li im ocjene u skladu sa znanjem. Na temelju toga trebalo bi ići u promjene – ističe Lj. Vokić.\" __________________________________________________________________ Super žena kaže,a to testiranje se zove PRIJEMNI ISPIT:

VL
LA
las35vegas
14:13 23.03.2011.

vila velebita, kaj te muce ti minusi, pa to moze svaki ko znade da po minuti podjeli najmanje 50 minusa i to cijeloj stranici koja je otvorena, najludji su oni koji vracaju stranicu vecernjeg sa nekom drugom i onda daju pluseve ili minuse-osim crvenih ja ne vjerujem da u hrvatskoj ima drugih mamlaza-ovo sa plus i minus nek te ne muci

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
14:15 23.03.2011.

Da, u pravu si... preozbiljno sam pristupio temi... zahvaljujem las35vegas...

VL
MA
MaloMisto
14:16 23.03.2011.

ja sam se u srednju (karlovacku gimnaziju) upisivao negdje \'87 i pisao sam prijemni ispit. Da nije bilo prijemnog ispita zbog superodlikasa koje danas imamo na stotine ne bi se sigurno upisao. Ovako sam pokazao da znam i upisao sam se. Tako treba i dalje biti. Tko zna - zna, tko ne zna - njemu dva, a ne poklonjena petica.

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
14:24 23.03.2011.

MaloMisto ja bih se čak složio s tobom... Pitanje je samo da li bi vrhunskim sportašima ili glazbenicima dozvolio kakvu prednost. Mislim da jedan kvalitetan veslač koji trenira svaki dan po četiri sata i spada u prvih 10 klinaca u Hrvatskoj treba imati prednost... Mislim, dijete može biti uz svo treniranje jako dobro u matematici i fizici, a imati problema sa društvenim predmetima (i zbog silnih treninga i zato što mu to ne leži), što bi mu moglo stvoriti probleme da upiše školu sukladnu svojim afinitetima (npr hrvatski 3, zemljopis 3, povijest i sl..). Na kraju klinac može diplomirati na PMF-u...

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
14:29 23.03.2011.

Ja bih se složio sa time da vrhunski glazbenici i sportaši imaju prednost, samo mislim da tu treba odrediti kriterije... Ako je stvarno naglasak na vrhunski, onda tu ne može biti puno dijece. Ovdje fali nekakav pravilnik koji će to propisati... Ekipni sportovi, mora biti član juniorske reprezentacije..... Pojedinačni sportovi, mora biti u prvih deset u državi.... Kada se donesu ovakvi nekakvi kriteriji i kada se uzme broj škola, imati ćemo takvih jednog ili dva klinca na cijeli Zadar ili Koprivnicu i sl.....

VL
MA
MaloMisto
14:40 23.03.2011.

@vila velebita; ma naravno ti klinci imaju uz domacu zadacu jos 3-4x tjedno zahtjevne treninge. Sve to se da regulirati dodatnim bonus bodovima, ili bas za najbolje direktnim upisom. Uglavnom to se da fer regulirati.

VL
CH
chemica
14:54 23.03.2011.

Imaju nekakvu sportsku gimnaziju pa nek se nje drže. Našu djecu koja znaju bolje misliti nego nabijati loptu, neka ostave na miru. Sve \"zaslužni\" građani, a moraš povećalom tražiti koji plaća porez u Hrvatskoj. Svi smo mi jednaki i samo invalidi imaju pravo na povlastice. Svi ostali, knjigu u ruke. Tko nije u stanju, kao što već spomenuh, nek ide u sportsku gimnaziju pa ako nešto vrijedi, nek nakon nje pokuša upisati fakultet. Imaju \"specijalan\" program za sportaše, posebno prilagođen njihovim potrebama pa kog vraga se onda guraju po ostalim školama i još traže POVLASTICE? Kako ih nije sramota?

VL
ES
EsoxLucius
15:22 23.03.2011.

nikakvi super športaki meni nebi dobili drito upad..... mrš za knjigu i uci, a ne lopte napucavati

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
17:09 23.03.2011.

chemica pa nije nogomet jedini sport na svijetu... Djeca koja trče bijatlon ili veslaju mogu biti vrhunska, a od toga ne mogu živjeti... Moraju završiti neku školu...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.