Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar jovanović

'Za upis u srednju školu trebat će samo jedna veza, internetska!'

obrtnicka skola split,zeljko jovanovic,portal (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/4
04.02.2013.
u 15:06

U Splitu je otvorena nova Obrtničko-tehnička škola, a uskoro će se otvoriti zgrade nove Medicisnke škoel, OŠ Pujanke, tri fakulteta i studentski dom u kampusu

Ministri Željko Jovanović i Branko Grčić u ponedjeljak su otvorili novoizgrađenu Obrtno-tehničku školu u Splitu, u koju je, zajedno sa sporstkom dvoranom, uloženo gotovo 80 milijuna kuna. Jovanović je najavio kako će u Splitu uskoro biti završena i gradnja Zdravstvene škole, OŠ Pujanke, a u Kampusu se očekuje otvaranje zgrade u kojoj će biti tri fakulteta i studentski dom.

- Cjelokupna vrijednost svih ovih objekata koje ćemo otvarati narednih tjedana u Splitu je oko 100 milijuna eura, a to je jasan pokazatelj u kojoj mjeri Hrvatska vlada ulaže u razvoj obrazovanja - rekao je Jovanović. Komentirao je i novi način upisa u srednje škole.

- Napravili smo stručnu analizu koja je pokazala da djeca imaju najbolji uspjeh u petom i šestom razredu, nešto lošiji u sedmom, a onda rezultati naglo skaču u osmom jer se ocjene "bildaju" radi upisa. Na ovaj način upisi će biti pravedniji i kvalietniji. S obzirom da smo ustanovili elektronske upise, stvorili smo pretpostavke preveniranja korupcije. Za upis u srednju školu trebat će samo jedna veza, i to dobra internetska veza – poručio je Jovanocić.

O četvrtom modulu zdravstvenog odgoja je rekao kako nema više namjeru trošiti vrijeme na priče koje namju osnove ni kvalitete za osiguravanje bolje nastave za djecu.

- Četvrti modul zdravstvenog odgoja omogućuje odgovorno spolno ponašanje i usvajanje znanja i vještina koja će im omogućiti da žive kvalitetnije, duže i sretnije – porućio je Jovanović.

Potpredsjednik Vlade Grčić nije želio komentirati najave osnivanja nove naftne tvrtke, a pitanje treba li Hrvatskoj Vlada nacionalnog spasa nazvao je pretencioznim. Ponovio je kako je Vlada zatekla gotovo 40 milijardi kuna veći javni dug kojeg je napravila prošla Vlada, a s obzirom na pad kreditnog rejtinga nužan je rebalans proračuna. Morat će se štedjeti i na kapitalnim investicijama.

- S obzirom da smo postavili vrlo ambiciozan plan, negdje oko 11 i pol posto rasta investicija u ovoj godini, milsim da miliardu ili dvije amnja kapitalna ulaganja neće bitno ugroziti one ključne namjere, a to je da se kroz investicijsku aktivnost države održi kolika-tolika potražnja koja bi doprinosila oporavak gospodarstva, poglavito građevinskog sektora.

>>Ukorak s vremenom: Novi školski predmet gradnja pametnih kuća

Komentara 2

AA
Aartur
15:37 04.02.2013.

Eto, ministar je konačno otkrio da se u osmom razredu šakom i kapom dijele petice! Nije doduše baš jasno šta namjerava poduzeti u svezi toga (vjerovatno ništa) i kakve veze Internet ima s tim? No, ohrabrujuće je da je ministru trebalo samo godinu dana da razotkrije ove makinacije u osnovnim školama, računamo da će ovim tempom 2028. doći na red i visoko školstvo.

SE
sestrićna
15:38 04.02.2013.

e kad bi barem tako bilo--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije