Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Za ubojstvo djevojke s kojom ima dijete dobio 9 godina

nedjeljko šimunec
Anto Magzan/PIXSELL
21.11.2011.
u 20:19

Šimuncu je olakotnim uzeta njegova psihička bolest, a izrečena mu je i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja

ZAGREB – Vaše priznanje samo za sebe nije bilo velik doprinos okončanju postupka jer su na mjestu događaja nađeni vaši biološki tragovi. Priznanjem ste više pokazali da ste shvatili kako ste pogriješili, a pogriješili ste jako. Razlog svemu je vaša psihička bolest, što proizlazi iz nalaza vještaka. No vi ste ubili ženu, a kao olakotno vijeće vam je cijenilo vašu psihičku bolest – kazao je Zdravko Majerović, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu Nedjeljku Šimuncu (28).

Šimunec je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Ane Marije Lovrentjev (20), koju je zadavio u travnju ove godine. Izrečena mu je i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Obrazlažući presudu, sudac Majerović među ostalim je kazao da je za Šimunca najbitnije da se izliječi. S ubijenom ženom imao je dijete, koje je smješteno u udomiteljsku obitelj.

Komentara 2

CH
chemica
22:34 21.11.2011.

Otkad je psihička bolest olakšavajuća okolnost? Ako je lud, onda mu je mjesto u ludnici, a ako je psihički zdrav, onda mu je mjesto u zatvoru. Kako može biti kriv ako je bolestan? Nije znao što čini zbog psihičke bolesti pa ide u zatvor \"na liječenje\"?

DE
denderi
05:54 22.11.2011.

takvu presudu daje samo korumpirano sudstvo ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije