Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GODIŠNJICA SMRTI U ŠKOLSKOM AUTOBUSU

Za tragediju djevojčica još nitko nije odgovarao

Obitelj i prijatelji danas su zapalili svijeće na mjestu Katarinine pogibije
Foto: Duško Mirković
01.10.2008.
u 19:50

Tog jutra je jecala trava, i nebo je plakalo. Vjetar je tiho šaputao o jednom bolnom rastanku.” Ove je stihove prije godinu dana napisao Damir Mihaljević, otac četrnaestogodišnje djevojčice Katarine iz Zagrađa, koja je 1. listopada prošle godine teško stradala u prometnoj nesreći i ubrzo nakon toga preminula.

Danas, godinu dana poslije, držeći papir sa stihovima u ruci, Damir je sa suprugom Anom i djecom Marijom, Josipom, Matejom i Branimirom ponovno došao na mjesto tragedije. Pridružili su im se i Katarinini prijatelji kako bi se paljenjem svijeća i molitvom zajedno prisjetili djevojčice koju su voljeli.

Svaki dan u mislima
– Nema dana da ne mislimo na nju. Osobito mi je teško bilo ovog ljeta gledajući njezine prijateljice kako se rolaju ispred naše kuće – kroza suze je kazala majka Ana.

Na putu do škole Katarina je, zajedno s prijateljicom Martinom Rukavinom, ispala iz autobusa i teško se ozlijedila te ubrzo umrla. Martina se nastavila liječiti u Požegi i Zagrebu te u Krapinskim toplicama, gdje se i danas nalazi. Velikom voljom za životom te upornošću liječnika i roditelja, Martina je s vremenom ponovno počela jesti i govoriti. Zbog teških ozljeda noge kreće se samo u kolicima, no njezino je opće stanje mnogo bolje pa vikendom dolazi kući.

– Martina će do kraja godine biti u toplicama, a onda će na pregled u bolnicu i tada će se više znati o njenom daljnjem oporavku – kazao nam je Martinin otac Mija, koji je danas također bio na mjestu nesreće.  

Uključili se u udrugu
Proteklih godinu dana obitelj Rukavina potpuno se posvetila Martini. Vrijeme provode između Zagrađa i Krapinskih toplica. Mihaljevići su se pak uključili u rad udruge koja okuplja obitelji stradalih u prometu. I jednima i drugima žao je što za stradanje njihove djece još nitko nije odgovarao.

– Vjerujem da će optužnica ipak uskoro biti podignuta iako znam da nam nikakva kazna neće vratiti naše dijete. Zbog toga nas posebno zanima novi zakon koji se odnosi na prijevoz djece, a čije odredbe idu naruku prijevoznika, a manje vode o brigu dječjoj sigurnosti. Pokušat ću kroz udrugu učiniti nešto da se sva djeca do škole prevoze što sigurnije – kazala je majka poginule Katarine Mihaljević.

Glas Slavonije

Javno.hr


Predug hod mjenjača

Djevojčice su se u školu prevozile 18 godina starim autobusom tvrtke BT Transporti iz Svilne. – Vještačenjem je ustanovljeno da je mjenjač imao veliki slobodan hod pa kada je vozač ubacio u petu brzinu, rukom je taknuo dugme kojim se otvaraju vrata autobusa – kazao je stalni sudski vještak Darko Konjević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije