Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autom naletio na tročlanu obitelj
Povratak na članak

Za sudar na naplatnim kućicama kaznili liječnicu: Pretresli joj ordinaciju

KoHOM smatra kako bi bilo potrebno uvesti periodične preglede svih vozača, i to za mlađe od 65 godine svakih deset, a za starije od 65 svakih pet godina

Komentari 63

Avatar niwrad
niwrad
12:13 12.08.2019.

Što se drugo moglo očekivati? Tako to ide kod tatinih sineka. Svi si krivi samo on nije. Prvo je na redu liječnik. Nakon toga krivac će biti prodavatelj koji mu je prodao neispravan auto. Onda djelatnik na benzinskoj koji ga je uznemirio zato je buljio u njega. Onda na red dolazi policija. Pa održavatelji autoceste. A sinek će u međuvremenu već biti na cesti u novom BMW-u.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
12:37 12.08.2019.

Dali negdje u zakonu piše da vozač mora liječniku reći da ima vozačku dozvolu. Mene niti jedan moj liječnik to nije pitao.

VL
TH
than
12:36 12.08.2019.

A što KoHOM misli o vozačima sa PTSP-om ? Mislim, kada bi već željeli da im i ja dolazim na preglede svakih 10 godina.

VL
Avatar Dumen
Dumen
14:13 12.08.2019.

Branitelji kojima je dijagnosticiran PTSP treba oduzeti vozačke dozvole i dozvole za oružje.

VL
Avatar Django
Django
12:58 12.08.2019.

Kaj god. Sve varijante se spominju, osim one najbitnije, osobne odgovornosti vozača. Na svakom lijeku koji bolesnik uzima, čitko na hrvatskom jeziku piše upozorenje ukoliko lijek smanjuje sposobnost upravljanja vozilom. Točka. Sve ostalo je pretjerivanje. Liječnik ne može znati je li pacijent vozač ili nije, to nikome ne piše na čelu. Kontrola zdravstvenog stanja se u nekim zemljama provodi, ali samo nad osobama koje su već počinile kakav ozbiljniji prekršaj. Ali ne, mi moramo zakomplicirati i dodatno opteretiti gdje god se ukaže prilika. Zato nam i ide ovako.

VL
DU
Deleted user
14:12 12.08.2019.

Oduzeti vozačke alkosima,drogašima znači za koje se zna i ptspovcima jer neki od njih uzimaju jake lijekove za psihu a neki ih bacaju jer su lažni .Zbog toga što su lažni ptsp treba ih kazniti na taj način kad je država već dopustila da varaju.

VL
RO
rogonja
11:58 12.08.2019.

Evo pravnih zavrzlama i apsurda, pa kako to da u HR ne moze bas nista funkcionirati normalno.Mozda treba goniti i onog koji mu je auto prodao.Za poluditi.

VL
AA
aabbcc
12:49 12.08.2019.

Treba pregledati one koji prave prekrsaje u prometu pa i ovu liječnicu ..Zasto maltretirati ljude prema godinama ako nikada nisu napravili nikakav prometni prekrsaj ?

VL
IV
IvanHery
13:25 12.08.2019.

Ima onih koji imaju Ptsp a imaju dozvolu i za autobus. Ne voze ga ali ako troše antipsihotike nebi trebali imati ni vozačku!

VL
WC
wolf_cro
14:02 12.08.2019.

Može liječnički i svakih 6 mjeseci, ali ne iz mog džepa. Kako se bagra odmah dosjeti novog načina izvlačenja love. Ista stvar kao i sa porezom na sokove.

VL
IV
IvoDivo
14:41 12.08.2019.

Najveći krivci su roditelji koji su ga odgajali i dali mu tako jali i skupi auto, a najbolje su znali kakav im je sin.

VL
DU
Deleted user
12:04 12.08.2019.

I jesu našli šta kod pretresa?

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:07 12.08.2019.

napravljen pretres radi javnosti, ide optužba, koja na sudu pada. čemu cirkus, čemu pokušaj, i to bijedni, skretanja pozornosti s pravog problema, počinjeno je kazneno djelo, i točka. postupiti kako treba, nije teško. al svi znaju o kome je riječ, da je gospon tata zvao nekog, koji će umanjiti štetu. a baš je prilika da se sustav na ovakvom slučaju naoštri i drugima pošalje poruku što ih očekuje. nije teško biti sudac danas, imaš milijun članaka zakona koje ti omogućavaju drastične kazne. sud treba voditi samo računa o tome da se ujednači sudska praksa. a ne da sirotinju bez imena i prezimena i ikakve zaštite 'velikih', kazni maksimalno, a nečiju bogatu djecu ispod minimalna kazne, gotovo s ukorom. liječnica će biti kolateralna žrtva ovog slučaja. sva sreća pa će biti oslobođenja krivnje, i prvom prilikom dati petama vjetra, jer ovakav nakaradni sustav ne štiti više nikoga koji nešto pokušava raditi.

VL
ZS
zvonimir.super
12:31 12.08.2019.

Možda bi liječnici, iako nisu specijalisti, mogli pročitati uputu uz lijek. Tamo obično piše kad se ne smije upravljati autima i strojevima.

VL
DO
dopizdilomi
16:10 12.08.2019.

Hahahah ovo me podsjeća na slučaj u Americi gdje su balavca oslobodili krivnje za ubojstva jer je igrao GTA.

VL
DI
Dingo
12:44 12.08.2019.

I evo nam još dodatnih nameta, sve opet bude plaćala stoka sitnog zuba iako su nesreću skrivili bogatuni.

VL
BS
@bserver
12:14 12.08.2019.

Iako nikom nije drago, ili treba uvesti periodičke preglede vozača ili, što bi bilo višestruko brže i korisnije, uvesti rigorozne kazne za liječnike primarne med.zaštite u slučaju neprijavljivanja zdravstvenih promjena pacijenata s vozačkim dozvolama. Ono što još više brine je činjenica da obiteljski liječnici ne prijavljuju terapije s naglašenim psihomotoričkim posljedicama kod pacijenta, čak niti kod kontrolora letenja. Struke koja ima višestruko naglašene opasnosti po život sudionika u zračnom prometu. Prije nekoliko godina, novine su pisale o bračnom paru narkomana, kontrolora letenja, koji su uhvaćeni u krađi. Osobno znam za slučajeve kontrolora letenja koji su redovno obavljali radne zadatke uz terapiju psihofarmacima. Iako idu na periodične sistematske preglede, to nije dovoljno. Liječnici primarne medicine, puno su učinkovitiji. Ista stvar je s pilotima. Ne tako davno, depresivni švicarski pilot je počinio samoubojstvo, uz sve putnike! To je nedopustivo!

VL
Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
14:21 12.08.2019.

Premala kazna koja je došla isto iz razloga što su žrtve strani državljani. Svi novinari u ovoj zemlji se pitaju zašto se povećala stopa nasilja, pa zbog loših zakona i izostanka sankcija. Sjetimo se samo primjera kamiona koji je ubio dvoje djece, uredu vozač mora odgovarati, ali i svi ostali koji su ga poslali na cestu. Medicinsko vještačenje vozača je smijurija, to nitko ne doživljava ozbiljno. Iz primjera naplatnih kućica i kamiona na odmaralištu možemo vidjeti kako je čitav jedan lanac prevencije zakazao. Dobiješ 5000 kn kazne, bude te 3 dana malo sramota zbog kolega liječnika i to prođe. Moramo početi preuzimati odgovornost za svoja djela i nedjela, a ne po onom starom sistemu "lako ćemo"

VL
RI
riise
14:40 12.08.2019.

Kod vožnje najveći problem što se tiče posljedica jest, 1. alkohol, 2. marihuana...tako barem pokazuju istraživanja...

VL
PR
predator57
13:05 12.08.2019.

Vrlo jednostavno rješenje, kad liječnik izda pacijentu recept za lijek, farmaceut prije izdanja lijeka, istom tom pacijentu stavlja narukvicu kao znak opasnih ljekova.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.