Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za spomenik i uređenje trga milijun kuna

10. studenoga 2008. u 16:51 3 prikaza

Grad Ivanec proveo je natječajni postupak vezan uz gradnju spomen-obilježja poginulim braniteljima te za izvođača radova odabrao ivanečku tvrtku Hranić DDV. Ukupna je vrijednost ponude 1,083 milijuna kuna.

Od toga će se na spomenik utrošiti od četrdeset do pedeset posto te svote, dok je ostatak namijenjen uređivanju okoliša, odnosno, jedne petine središnjeg gradskog Trga hrvatskih ivanovaca.

Iznošenjem ovih podataka želimo pokazati neutemeljenost glasina i kuloarskih razgovora o navodnim milijunskim iznosima u konačnoj cijeni gradnje spomenika.

To su na sastanku s predstavnicima Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, što je danas održan u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, kazali gradonačelnik Milorad Batinić i predsjednik Povjerenstva za gradnju spomen-obilježja Čedomir Bračko. Na stanku bili su predstavnici UDDV-a Domovinskog rata, Hrvatskog časničkog zbora, Hvidre i Udruge udovica i roditelja poginulih branitelja.

Udruge su zatražile hitan prijam i informaciju o tome koliko su odmakle pripreme za početak gradnje. U tijeku izrada prizmi za spomenik, a zbog složene tehnike njihova lijepljenja, rok izrade je trideset dana. Ovisno o vremenu, za gradnju i podizanje obilježja te uređivanje okolnog dijela gradske špice, trebat će otprilike dva mjeseca – kazao je Čedomir Bračko. (ljr)


Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?