Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darko Horvat:

'Za relaksaciju mjera i revitalizaciju gospodarstva bit ćemo spremni na sljedećoj sjednici Vlade'

Darko Horvat
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
17.04.2020.
u 00:01

Darko Horvat ističe kako je Vlada došla do jedne situacije gdje mjesec dana odolijeva raznim pitanjima i zahtjevima oko popuštanja mjera

U Otvorenom HRT-a raspravljalo se o popuštanju nekih mjera kojima bi se pomoglo gospodarstvu. U emisiji su gostovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, ekonomski stručnjak Mladen Vedriš i izvršni direktor Emmezete Slobodan Školnik.

Darko Horvat kaže kako je Hrvatska za razliku od Švedske izabrala strožu mjeru u borbi protiv koronavirusa, imala je drugačiju filozofiju koja je donijela rezultate.

"Jedina dvocifrenu brojku oboljelih u Europskoj uniji ima Hrvatska, u odnosu sa zapadnoeuropskim državama koje su puno liberalnije pristupile ovoj borbi. Imaju trocifrene i četverocifrene dnevne brojke oboljelih. Boriti se protiv koronavirusa je puno teže na takav način zdravstvenom sustavu, djelatnicima", puno veća prijetnja za gospodarstvo, a i takva borba je puno skuplja, kaže Horvat.

Darko Horvat ističe kako je Vlada došla do jedne situacije gdje mjesec dana odolijeva raznim pitanjima i zahtjevima oko popuštanja mjera.

"Mi smo se odlučili pristupiti relaksaciji jednog takvog strogog režima. Ali relaksacija ne znači opuštanje, mi za opuštanje prostora ni mjesta nemamo. Nemojmo raznoraznim populističkim rečenicama dozvoliti da jedan korak naprijed koji smo si poželjeli i hrvatski zdravstveni sustav i gospodarstvo vrati dva koraka unatrag", rekao je Horvat. 

"Bit ćemo za relaksaciju mjera i revitalizaciju gospodarstva spremni već na sljedećoj sjednici Vlade. Od trenutka objave prvog i drugog seta mjera, mjere su pogođene u sridu. Iz dana u dan ih dorađujemo i postoje nove mjere. Hrvatska je odlučila staviti 10 posto GDP-a na stol likvidnosti", kaže Horvat.

Ključne riječi

Komentara 5

ST
stefj
00:31 17.04.2020.

Evo, ipak je došlo iz ... u glavu. Prihodi proračuna su 30% planiranih, ako ovo ostane još koji tjedan, a ne mjesec, sve će se raspasti. Naročito u pogledu toga da se ne žele reformirati državne i javne strukture koje bi mogle puno efikasnije funkcionirati s trećinom ljudi... No, niti relaksiranje neće biti dovoljno, da prihodi porastu i na 60% planiranih, rupa će i dalje iznosi milijarde i milijarde mjesečno. Zadužujemo unuke i uništavamo budućnost... A zašto? Da bi neki birokrat zadržao prava i prihode?

KO
Kokoiduhovi
10:55 17.04.2020.

Osim svega, gospodin ne zna hrvatski jezik, jer relaksacija je tuđica, posuđenica. Zamislite čuda, imamo svoje, hrvatske riječi popuštanje, ublaženje....

KO
Kokoiduhovi
10:57 17.04.2020.

Tako i revitalizacija; hrvatske su riječi oživljavanje, preporađanje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije