Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Za račun od 200.000 kuna doznali od policije

Plaćanje te fakture odobrio je Vidošević, a uz fakturu nismo našli neku dodatnu dokumentaciju – kazala je Marica Vidaković.
19. travnja 2018. u 07:03 4 komentara 5564 prikaza

Marica Vidaković, prokuristica Kraša, svjedočila je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Nadanu Vidoševiću i ostalima optuženima u aferi HGK-Remorker.

Kazala je da o kupnji bagera, koji je Vidošević kupio za osobne potrebe, a Kraš platio oko 200.000 kuna, ne zna ništa. No zato je bila upoznata s činjenicom da je tvrtka Tera nekretnine Vesne Rodić za Kraš obavljala neke poslove, iako za njih nije bila formalno angažirana. Prema optužnici, ta je tvrtka obavljala i privatne poslove za Vidoševića, a račune je plaćao HGK.

– Da je Kraš nešto plaćao tvrtki Tera nekretnine, doznala sam kada su nas posjetili djelatnici PNUSKOK-a. Pitali su nas za taj račun od 200.000 kuna. Mi taj račun prije nismo vidjeli, no našli smo ga u poslovnoj arhivi. Plaćanje te fakture odobrio je Vidošević, a uz fakturu nismo našli neku dodatnu dokumentaciju – kazala je Marica Vidaković.

Objasnila je i da je Vidošević bio predsjednik uprave Kraša od 2005. do 2011. te da mu je plaća bila 55.000 kuna uz dodatke, a kao predsjednik uprave imao je pravo i na udjel u dobiti, koji mu je isplaćivan u dionicama.

Nadan Vidošević Afera Remorker Vidoševićeva majka, supruga i kćeri nisu željele svjedočiti Luka Burilović STRATEGIJA OBJEDINJAVANJA Otvoreno predstavništvo HGK u Sarajevu: BiH nam je prirodni vanjskotrgovinski partner
teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • kordunmoj75:

    Ovi sto su opljackali drzvu(HDZ-njare),poslije pljacke pretezno dobiju"amneziju",i nista ne znaju,ne vide,ne cuju,zaista smo propalitet.

  • MatijaGubecGS:

    Ovu gospođu za predsjednicu. Sve zna, u svemu prva, poštena do bola, svi ju vole. A štedljiva? Neopisivo. Od plaće u Krašu stvorila bogatstvo.