Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometni stručnjak Željko Marušić:

Za prometni kolaps na A1 kriva je neodgovornost Ministarstva prometa, HAC-a i HAK-a

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
19.07.2016.
u 11:00

Iako se za gužvu djelomično može okriviti vrijeme tj. ekstremna bura i požar kod Zatona Obrovačkog, HAC i Ministarstvo prometa i dalje su zatečeni nespremni

Prošli vikend na autocesti A1 veliki zastoj prouzročio je kolone dugačke do 50 kilometara. Prometni stručnjak Željko Marušić kazao je N1 da smatra da Ministarstvo prometa ne vlada dobro situacijama, bilo da je riječ o sigurnosti u prometu ili rješavanju kriznih situacija. 

Loš posao obavio je i HAK, koji osim uputa, građanima nije dao upotrebljiv savjet. Informacije su bile neažurne i pogrešne, a nije se snašla ni prometna policija. Iako se za gužvu djelomično može okriviti vrijeme tj. ekstremna bura i požar kod Zatona Obrovačkog, HAC i Ministarstvo prometa i dalje su zatečeni nespremni. 

"Neodgovornost i nestručnost Ministarstva prometa i HAC-a, u situaciji koja se mogla i trebala predvidjeti, napravili su neprocjenjivu štetu turizmu, za ovu i sljedeće sezone", smatra Marušić.

Marušić tvrdi da je kumovala i tehnička Vlada, koja je neorganizirana i nedjelotvorna, a njezini političari ne bore se za važne nacionalne interese jer se i ne nalaze na radnom mjestu. 

>> Ovdje su kritična mjesta na autocesti: Kolona prema Splitu bila dugačka 50 km!

Komentara 23

DH
dalibor.hren
12:20 19.07.2016.

Krive su dvije stvari: 1. trasa (autocesta je mogla prolaziti kroz manje vjetrovite predjele i 2. naplatne kućice za uhljebe umjesto vinjeta!

Avatar nula
nula
11:17 19.07.2016.

A gdje vam je "plan B" za naplatu cestarine kad nas tjerate kod 'Zadra2' da napustimo A1 ?? Svi smo morali kroz 2 naplatne kucice.

DU
Deleted user
11:27 19.07.2016.

Da li ijedno ministarstvo u Hrvatskoj dobro radi svoj posao? NE! Sve to treba od temelja mijenjati, sve je to lijeno, nesposobno, uhljebljeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije