Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Skupi" taksi

Za prijeđenih 20 kilometara pokušao naplatiti 600 kuna

'28.05.2010., Zadar - Taksist htio naplatiti turistima preskup prijevoz. Ogorcena vlasnica apartmana Zorka Saestan u kojem su turisti odsjeli. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
'Zeljko Mrsic/PIXSELL'
28.05.2010.
u 21:30

Iz taksi-sekcije Zadar kažu kako je njihov bivši kolega u mirovini od 2006. godine, ali uporno pokušava i dalje raditi.

Ružnu sliku Zadra kao turističkoga grada dobilo je šestero gostiju iz Belgije kojima je jedan taksist vožnju od Zračne luke do zadarskoga predjela Diklo pokušao naplatiti čak 600 kuna iako, kako su nam rekli u taksi-sekciji u Zadru, vožnja na toj relaciji stoji oko 130 kuna.

Vlasnica apartmana Šestan u Zadru Zorka Šestan, kod koje su odsjeli ti Belgijci, rekla nam je kako su je nakon što su se iskrcali iz taksija turisti u nevjerici pitali nije li 600 kuna previše za prijeđenih manje od 20 kilometara.

– Bili smo izvan sebe kada smo to čuli! Odgovorili smo gostima da taksisti za tu relaciju naplaćuju četiri puta manje, a nakon toga su se počeli prepucavati i cjenkati s tim taksistom. No, on nije želio cijenu spustiti ispod 70 eura pa je cjenkanje potrajalo desetak minuta, dok se nisu našli na 50 eura – ispričala je Zorka Šestan i dodala kako su nepoznatom starijem taksistu poručili neka se srami zbog takva ponašanja. Komentar smo potražili i od drskog taksista (podaci poznati redakciji, op. a.), kojega su kolege vidjeli da je u Zračnoj luci ukrcao te Belgijce. On je to opovrgnuo tvrdeći kako je preksinoć vozio na relaciji do Vodica, iako, kako tvrdi predsjednik taksi-sekcije Zadar Predrag Šimunov, on uopće ne bi smio raditi jer je od 2006. u mirovini.

– To je pljuska svima nama koji radimo prema zakonu. Tog čovjeka prijavili smo Državnom inspektoratu, a oni su nam pismeno odgovorili da ga ne mogu pronaći – istaknuo je Šimunov i dodao da toj osobi Zračna luka Zadar nije smjela prodati godišnju kartu za svoje parkiralište. Direktorica Zračne luke Zadar Katica Pupić-Bakrač rekla je, pak, da su tome taksistu prodali kartu za parkiralište jer nisu znali da nema dozvolu za rad.
– Držim da bi inspekcija trebala provjeriti radi li taj taksist po zakonu – poručila je Pupić-Bakrač.

Ključne riječi

Komentara 26

LI
lipovcanin
00:05 29.05.2010.

Gospodja je ocito dobila nesto u koverti! To je kao 1+1! I sve se moze srediti! A nasoj dragoj policiji treba jedna pametna osoba kao Nik Praskaton da bi rijesila neke slucajeve!

PO
podravacc
06:10 29.05.2010.

A na osnovu čega je on dobio(platio) povlaštenu kartu za parkiralište?Sigurno je došao tamo pa rekao:\"Ja sam taxi prijevoznik i molio bih vas parkong kartu,papire ću vam pokazati drugi put.\" i onda se taxisti ljute kada im dođe konkurencija,nije se on pokvario 2006.kada je otišao u mirovinu već je bio pokvaren i prije samo što je onda imao taxi-licencu.

OB
-obrisani-
23:22 28.05.2010.

A ,ta gospodza je trebala prvo vidjeti dali on ima dozvolu za rad ...Koje gluposti,ona je napravila gresku...pa ko veli ,idem je sad na druge svalit.. Osim toga ,tko jos radi unas po zakonu...Ne rade ni oni koji zakone donose..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije