Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐEN NA PREKRŠAJNOM SUDU

Za policajce napisao na Facebooku da su idioti, evo koliku je kaznu dobio

Zagreb: Policajci u ophodnji
Patrik Macek/PIXSELL
08.02.2024.
u 08:21

Muškarac je komentirao članak na Facebooku stranici Podravskog lista, no idući put će paziti što piše

Muškarac (54) iz Koprivnice proglašen je krivim i osuđen jer je na Facebooku policajce nazvao idiotima. Naime, on je u veljači 2020. godine u 9.31 sati narušavao javni red i mir na Facebook stranici Podravskog lista. 

- U komentarima se registrirao preko Facebook stranice s komentarom na članak naziva 'Đurđevčani oprez! Policija je danas u akciji zbog dva detalja'. Napisao je komentar i time ga učinio javnim, a sadržaj istog je: 'Ma daj neki su policajci ili policajke idioti!'. Dakle, omalovažavao je i vrijeđao službene osobe u vezi s vršenjem njihove službe - obrazložila je prekršajna sutkinja u Koprivnici, piše Danica.hr. 

VEZANI ČLANCI: 

Navodi kako je 'činjenično stanje dovoljno utvrđeno uvidom u izlist stranice članka te profilne fotografije s Facebooka, a iz navedenog je nedvojbeno vidljivo da je upravo Vlado počinio prekršaj budući da je vidljiva fotografija lica istog i zbog čega je nesporno utvrđen identitet osobe'.

Sutkinja ga je kaznila s 90 eura i mora platiti 30 eura prekršajnih troškova. Presuda je nepravomoćna.

VIDEO Što se događa u zagrebačkom kvartu? U dvije noći podmetnuta su dva požara

Komentara 4

PS
psiho051
10:48 09.02.2024.

Živjela demokracija na Hr način

ZA
Zaništa
19:13 08.02.2024.

Papila maca moj komentar. Jadna gladna maca.

PA
pasodoble12
09:48 08.02.2024.

A da li sud djeluje ovako promptno kada policajac maltretira nekog iz kategorije "običan čovjek" (demos-narod)? Pa, u tom slučaju "običan čovjek" mora angažirati advokata koji će pokrenuti parnicu i pri tom dobro oguliti "običnog čovjeka" i nakon desetak godina parničenja pojeo vuk magarca. Živjela "obično čovjek"kracija (demokracija)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije