Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serijski razbojnici

Plijen trošili na drogu, kockanje... Mladići pljačkali trgovine, pretukli dostavljača iz Pakistana

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
07.02.2024.
u 15:47

Pakistanskog dostavljača hrane, dočekali su na ulici nakon što su naručili hranu pa su mu zaprijetili pištoljem, pretukli ga i uzeli mu dostavnu torbu s hranom te novac

Zagrebačka policija uhitila je i prijavila 19-godišnjaka i 20-godišnjaka koje sumnjiči za 29 razbojništva na području Zagreba, Sesveta, Samobora i Zaprešića, među kojima su i dva na štetu stranih radnika iz Pakistana i Filipina. U zagrebačkoj policiji navode da su od ukupno 29 kaznenih djela razbojništva njih četiri ostala u pokušaju, s time da se dvojac sumnjiči i za nanošenje teške tjelesne ozljede dostavljaču iz Pakistana.

Razbojništva su počinjena od 23. prosinca 2023. do početka veljače 2024. u raznim trgovinama na području Dubrave, Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja, Sesveta, Samobora i Zaprešića. Među njima su i dva razbojništva počinjena nad pakistanskim državljaninom koji radi kao dostavljač hrane dok je drugi državljanin Filipina zaposlenik trgovine. Sumnja se da se dvojac prilikom razbojništava maskirao potkapama, dugim majicama s kapuljačama navučenima preko glave, gumenim i platnenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću.

VEZANI ČLANCI:

Policija ističe da je dvojac zaposlenicama u trgovinama prijetio plastičnim pištoljem, nožem, verbalno, a ponekad bi i uporabili tjelesnu snagu nad njima kako bi otuđili novac iz blagajne. Do trgovina bi dolazili taksijem, a isto tako su i odlazili, nakon čega bi u apartmanima koje su iznajmljivali, međusobno dijelili ukradeni novac.

Pakistanskog dostavljača hrane, dočekali su na ulici nakon što su naručili hranu pa su mu zaprijetili pištoljem, pretukli ga i uzeli mu dostavnu torbu s hranom te novac. Osumnjičeni razbojnici plijen su uglavnom trošili na drogu, kockanje te iznajmljivanje apartmana po Zagrebu, kažu u policiji koja šteta pričinjenu njihovim nedjelima procjenjuje na oko 13.000 eura.

FOTOGALERIJA Kamion uletio u sobu u kojoj je spavala djevojčica: 'Izvukao sam je ispod ruševina'

Ilustracija
1/31

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija, dodajući da nastavlja kriminalističko istraživanje ovog slučaja.

VIDEO Što se događa u zagrebačkom kvartu? U dvije noći podmetnuta su dva požara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije