Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtve totalitarizama

'Za nas su sve žrtve jednake' poručilo je HDZ-ovo izaslanstvo na Spomen području Jasenovac

josipa rimac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.08.2014.
u 15:28

Želimo poslati poruku da su za nas sve žrtve jednake, a koje su stradale od bilo kojeg režima. Nadamo se i vjerujemo kao što su žrtve u Jasenovcu dobile svoje obilježje, jednog dana i ostala stratišta po Hrvatskoj imati dostojna obilježja, kazala je Rimac

Uz obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, izaslanstvo Predsjedništva HDZ-a, Josipa Rimac, Antun Vidaković i Jasen Mesić položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod kamenog cvijeta na Spomen području Jasenovac.

- HDZ kao stranka europskih svjetonazora na današnji dan kada se obilježava sjećanje na bilo koje žrtve totalitarnih režima, položili smo vijenac i na ovom mjestu. Želimo poslati poruku da su za nas sve žrtve jednake, a koje su stradale od bilo kojeg režima. Nadamo se i vjerujemo kao što su žrtve u Jasenovcu dobile svoje obilježje, jednog dana i ostala stratišta po Hrvatskoj imati dostojna obilježja, kazala je Rimac naglasivši, da će se konačno i osuditi oni koji su odgovorni za provođenje totalitarnog režima na bilo kojem mjestu u Hrvatskoj tijekom proteklih vremena. .

Predsjednik ŽO HDZ-a Ivo Žinić sa suradnicima položio je vijenac kod središnjeg križa na sisačkom gradskom groblju Viktorovac, dok je izaslanstvo GO HDZ-a Novske položilo cvijeće i zapalilo svijeće kod središnjeg križa na novljanskom gradskom groblju.

>> Jedva da će se naći neki krnjo da izgori u vatri lustracije

Komentara 7

OR
.orlando
16:16 23.08.2014.

Gospodjo draga sve žrtve nikako ne mogu biti jednake, ne mogu se i ne smiju izjednačiti dželat i žrtva.

Avatar tupson
tupson
16:23 23.08.2014.

pa naravno da su vam iste,pa nije jedan od vaših utemeljitelja bio bivši sekretae ck skh i udbaš josip manolić?

DU
Deleted user
16:55 23.08.2014.

Po mišljenju mnogih povjesničara Jasenovac je još uvijek velika neistražena tabu tema.Zašto Tito nije nikad posjetio Jasenovac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije