Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zdravko Mamić ne smije više mrdnuti iz BiH

Sva tri naloga raspisana su odmah. Kada postane “lice s tjeralice”, Zdravko Mamić neće moći kročiti ni u jednu od 192 zemlje članice Interpola
12. lipnja 2018. u 20:56 122 komentara 16263 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izdan je danas nalog za raspisivanje tjeralica za Zdravkom Mamićem, i to istodobno i za domaću i za međunarodnu tjeralicu te za europski uhidbeni nalog. Sudac Darko Krušlin, koji je Mamića i osudio na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama, ove je naloge poslao na adresu PU osječko-baranjske. Podsjetimo, braća Zoran i Zdravko Mamić, Damir Vrbanović te Milan Pernar osuđeni su na Županijskom sudu u Osijeku prije točno tjedan dana. Zdravko Mamić kažnjen je s više od pet godina pa mu je određen i istražni zatvor, no on se dan prije “sklonio” u BiH, čiji je odnedavno i državljanin.

Zdravko Mamić žrtva svog karaktera Ljudi oko Mamića: Ulizice i suradnici koji su ga tapšali po ramenu već su se počeli radovati

– Čim zaprimimo nalog, postupit ćemo po zahtjevu suda. Po takvim se nalozima postupa žurno – kažu u PU osječko-baranjskoj. U prijevodu, raspisivanje je tjeralice – pitanje sata.

– Osječka PU raspisuje domaću tjeralicu, dok nalog za međunarodnu tjeralicu prosljeđuje u odjel Interpola u Zagreb, koji je za nju nadležan – objašnjava Miroslav Rožac, glasnogovornik osječkog suda.

Zdravko Mamić
1 / 15
Savjetnik Dinama Zdravko Mamić nepravomoćno je osuđen na šest i pol godina zatvora.

Po sudskoj praksi, raspisuje se najprije domaća, a potom međunarodna, tzv. crvena tjeralica koja vrijedi za zemlje izvan EU. Između njih dvije zna proći i nekoliko mjeseci, no u Mamićevu slučaju ta je procedura ubrzana jer cijeli svijet zna da je on u BiH. Europski uhidbeni nalog na snazi je pak za zemlje EU. Sva su tri naloga raspisana odmah, vjerojatno da bi se izbjegle stresne situacije s kojima se upravo osječki sud nedavno suočio, u slučaju Stevana Budača, optuženog za ratni zločin u Baranji 1991. Budača je rumunjska policija zatekla dok je plovio brodom pod srpskom zastavom, no nije ga mogla odmah uhititi jer je za njim bila raspisana samo međunarodna tjeralica.

Zdravko Mamić Otkrio i zbog čega Zdravko Mamić zamjera Modriću: Luka me razočarao!

– Rumunji su ga po toj tjeralici mogli samo zadržati na sat ili dva, a da mi nismo u tom kratkom roku raspisali i europski uhidbeni nalog, oni bi ga morali pustiti – objašnjava sudac Rožac.

Kada postane “lice s tjeralice”, Zdravko Mamić neće moći kročiti ni u jednu od 192 zemlje članice Interpola. Najsigurniji je trenutačno u BiH koja, analizirajući sporazum o izručenju između te zemlje i Hrvatske, teško da će ga izručiti.

Zdravko Mamić
1 / 15
Mamić je od početaka kontroverzna ličnost, a izdvajamo neke od incidenata u kojima je sudjelovao.
Zdravko Mamić I dalje u bijegu Mamićeva nova teorija: Otkrio tko i što ga je uništilo! Zdravko Mamić Kraj omiljenog kafića Mamić doživio prvu neugodnost u BiH: 'Shvati ovo kao prijetnju'
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • rightside:

  cujem da ti suci osjecki vise nece ici tocit gorivo i kupovat namirnice u bosnu..)))cujem da se "previse saznalo" o njima i ostalima iz cvitanovog okruzenja,,))))))sve u sdvemu, sve bolje od boljeg,,

 • Avatar Toni Broo
  Toni Broo:

  Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je diplomirao kriminalistiku na pravnom fakultetu Zagrebu je jasno izjavio: "Mamić neće biti izručen, ali bude li pravomoćno osuđen, u zatvor će u BiH" . Što mislite otkuda Mamiću prepiske Cvitana i suca? BiH ... prikaži još!H je država sa mnogim problemima, ali očito dobro špijuniraju, a to je i sam Mektić nedavno priznao, a zbog BiH špijuniranja najviše su se uzbudili tjednik nacional i Ranko Ostojić? Zašto, pa zato jer su u mrežu BiH špijuna upali Ostojić, Milanović, Cvitan, urednici nekih medija, šefovi pnuskoka, suci. Razotkrili su BiH špijuni njihovu mrežu zlouporaba. BiH špijunima nije to bila namjera, niti su im oni bili meta, ali eto, Cvitan i ekipa su upali u tu mrežu. Nikada se Mamić neće pokoriti Cvitanu, njegovim sucima u Osijeku i medijima koji vrše svakodnevnu hajku. Samo sud u Strasbourgu koji je cijepljen od zlouporaba, politike i medijske hajke, može presuditi Mamiću, a ne vi Mamićevi mrzitelji koji zloupotrebljavate sve moguće institucije!

 • senior:

  Nadam se da su DORH, USKOK i osječki sud uz ovu tjeralicu kupili i dovoljno soli da Maminju stave na rep. Uzalud vam svin Maminjo mršcima nada da će te ga sano tako maknuti. Crknite od muke.