Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Za lovačke trofeje lava, slona i nilskog konja treba dozvola EU

europska unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.02.2015.
u 11:05

U trgovinu lovačkim trofejima tih životinja uključile su se međunarodne kriminalne skupine i zbog toga je Europska unija postrožila kontrolu

Europska komisija usvojila je mjere koje postrožuju kontrolu uvoza lovačkih trofeja iz Afrike, Azije i polarnih krajeva, a stupile su na snagu jučer.

Uvode se uvozne dozvole, što znači da prije donošenja takvih lovačkih trofeja u Europsku uniju osoba treba dokazati da trofej potječe iz lova koji je legalan i održiv za prirodu. Mjere se odnose na lovačke trofeje od ovih životinja: afrički lav, polarni medvjed, afrički slon, južni bijeli nosorog, nilski konj i azijska divlja ovca argali.

U trgovinu lovačkim trofejima tih životinja uključile su se međunarodne kriminalne skupine i zbog toga je Europska unija postrožila kontrolu.

>> Kvote se ukidaju 31. ožujka, a lobisti upozoravaju na pad cijena koji ugrožava mljekare u Uniji

>> Komisija natjerala Hrvatsku i još 5 zemalja da tableta 'za dan poslije' ide bez recepta

Komentara 5

Avatar comparator
comparator
11:08 06.02.2015.

Logičnije bi bilo totalno zabraniti tu vrstu trofeja ,a bilo kakvu vezu s trgovinom te vrste stavitiizvan zakona.

NV
novo vriijeme
19:08 06.02.2015.

I dozvola psihijatra jer bi samo bolesnik ubio lava ili nilskog konja iz čista mira da ga stavi na zid i divi se svom zločinu.

Avatar dioptrija
dioptrija
11:23 06.02.2015.

Belgija planira da vrati svojih 200 tona zlata, koji su deponovani u Velikoj Britaniji krajem tridesetih godina prošlog veka zbog straha od nemačke okupacije, javili su belgijski mediji, koji navode da se datum povratka zlata drži u strogoj tajnosti iz bezbednosnih razloga.. . . Još jedna cigla manje u zidu zvana EU-topija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije