Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIPTIRANA KOMUNIKACIJA

Za likvidaciju htio je platiti 15.000 eura, supočinitelj:' Ako ne možeš do njega, odradi mu kćer ili ženu!'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/MUP
1/5
26.12.2021.
u 10:54

Milaković i Zdenjak sada su osumnjičene da su bili dio zločinačke skupine koja je planirala više likvidacija, a u zagrebačkom podzemlju ih inače zovu "Srbima"

Brate, počelo je, žena od Sukija je u bolnici... Sad više nema gdje, živjeti... Bože žali što je do toga došlo, al jezik im je duži od pameti - jedna je od poruka koju su istražitelji presreli nakon što je u lipnju ove godine postavljen eksploziv pred stan Tomislava Sučića na zagrebačkom Laništu.

On je u to vrijeme bio u istražnom zatvoru jer je bio pritvoren u akciji Tebra, a tijekom boravka u Remetincu sukobio se s Leo Zdenjakom. U tom sukobu sudjelovao je i Tomislav Sabljo, Sučićev kum, a ti napadi na Zdenjaka, kojeg su Sučić i Sabljo zlostavljali, bili su povod Zdenjaku da smislili paklenu osvetu. Koja je uključivala likvidacije obitelji spomenute dvojice. A u planiranju takve bezobzirne osvete Zdenjaku je pomagao, kako se sumnja njegov kum Viktor Milaković.

Milaković i Zdenjak sada su osumnjičene da su bili dio zločinačke skupine koja je planirala više likvidacija, a u zagrebačkom podzemlju ih inače zovu "Srbima". Međusobno su komunicirali preko kriptirane aplikacije ANOM, koju je u svjetsko kriminalno podzemlje pustio FBI. FBI je u operaciji Ironside osmislio aplikaciju za kriptirane razgovore, a zahvaljujući njoj diljem svijeta prije par mjeseci uhitili su više od 800 kriminalaca. Hrvatska policija molila ih je za pomoć u ovoj slučaju,  jer su osumnjičenici iz ove priče komunicirali preko ANOM-a.

Milaković je tako imao kodno ime Sevenbent, a kodno ime  je imao i Darko Jandrić, također jedna od osumnjičenih, čije je kodno ime bilo Logbark.

Njih su dvojica isplanirala koga da se angažira za dizanje Sučićevog stana u zrak, ali i za likvidaciju čovjeka koji je s Jandrićem bio u sukobu oko droge.

Kako se do njega ne može doći, Milaković vrlo hladno predlaže Jandriću da mu "odradi ženu ili kćer" čemu se ovaj, barem u početku protivi. Inače Goran Štimac koji se sumnjiči da je angažiran za taj posao, za to je trebao dobiti 15.000 eura i 50 grama kokaina. Milaković i Jandrić imaju planova za još likvidacija pa u jednom trenutku Jandrić kaže Milakoviću:

-  Ja D..... ne bi naplaćivao nego samo digao u zrak.  A i malo bih ga mučio pa mu uzeo robu...

Inače, Milaković i Jandrić ipak su svjesni da je dizanje cijele zgrade u zrak nešto zbilja strašno pa tako Jandrić u nekom trenutku kaže Milakoviću:

- Molim Boga da na oprosti sve grijehe i da bude milostiv na nebeskom sudu. No nas brine samo onaj zemaljski sud, općinski, županijski. Ne dao nam Bog problema jer je ulog velik, život. Neka nas sreća prati, a dušmani nestanu - kaže Jandrić Milakoviću.

VIDEO Eksplozija na Laništu

Komentara 14

PA
Paštunistan
12:13 26.12.2021.

Nadam se da hrvatske službe imaju ljude koji u samoobrani mogu eliminirati okorjele kriminalce. Okorjele kriminalce.koji brekaju ili se prave Hrvati a nemaju minimum potreban za zvati se čovjekom u Hrvatskoj. Lanci, metak i palica za štetočine.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:20 26.12.2021.

Zanimljivo da i najveće zvijeri imaju određene moralne dileme, ali su ih u stanju zatomiti da počine zvjerstva. Mislim da je to primjenjivo na sve takve događaje kroz povijest. I čuvari konc logora su imali obitelji, voljeli svoju djecu i kućne ljubmce, a onda dođu "na posao" i rade stvari iz horor filmova.

LE
Leonn
12:35 26.12.2021.

Sad ce naso sudstvo reci da nema dovoljno dokaz i evo njih brzo na slobodi na nastave svoju koljacinu. Takvime treba sudit bez suda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije