Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor za odštetu između vlasnika zemljišta i HEP-a zaustavio elektrifikaciju Gornje Pištane i Kokočaka pod Papukom

Za dvadesetak obitelji dolazi još jedan Božić u mraku

struja
Dragutin Šantoši
22.12.2009.
u 14:14

Struja bi već stigla u selo da nije sudskog spora između HEP-a i dvojice vlasnika poljoprivrednih i šumskih parcela preko kojih su hepovci provukli svoje žice.

GORNJA PIŠTANA – U ratom stradalim selima Gornjoj Pištani i Kokočaku pod Papukom sijalica nije zasjala punih 18 godina pa će malobrojni stanovnici, koji su se prije pet godina vratili u obnovljene kuće, još jedan Božić i Novu godinu dočekati uz svijeće i plinske lampe. Zanimljivo je da su djelatnici HEP-a još lani po selima postavili betonske stupove za niskonaponsku mrežu i javnu rasvjetu, a ove godine i žice i ostalu opremu. No, mrak i dalje vlada ovim dijelom Potpapučja.

- Četiri godine živimo u mraku i već smo se na to navikli. Ne gledamo TV, tranzistor slušamo rijetko, živimo u mraku i tišini i baš nam je lijepo - kaže Jovo Jovanović (66). Njegova supruga Mira kaže da za svijeće i plinske lampe potroše stotinjak kuna mjesečno te da im struja nedostaje najviše ljeti kada treba čuvati hranu od vrućina.

Doznajemo da bi struja već bila stigla u selo da nije sudskog spora između HEP-a i dvojice vlasnika poljoprivrednih i šumskih parcela preko kojih su hepovci provukli svoje žice. Vlasnici traže odštetu od 80 do 100 tisuća kuna, a kako u HEP-u smatraju da je to previše, o pravednoj nadoknadi odlučit će sud. Ne pronađe li HEP neko brže rješenje, moglo bi se dogoditi da, zbog sporog hrvatskog pravosuđa, mještani Gornje Pištane i Kokočaka na svjetlo pričekaju još koju godinu.

Ključne riječi

Komentara 1

WI
witchie
14:42 22.12.2009.

Zar tamo nisu čuli da mogu kupiti agregat? Plaćali struju ili benzin, tak im je svejedno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije