Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriven spomenik

"Za cijeli svijet veliki, za Šibenčane uvijek njihov Mali"

Otkrivanje spomenika Draženu Petroviću u Šibeniku (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/10
22.10.2011.
u 12:05

"Jedan je Petrović Dražen!" zaorilo se Baldekinom, a njegov brat Aleksandar podsjetio kolikao je košarkaška veličina bio Dražen

"Za cijeli svijet veliki, za Šibenčane uvijek njihov Mali" - Draženu Petroviću na šibenskom Baldekinu na 47. obljetnicu njegova rođenja otkriven je spomenik. Pred mnoštvom Šibenčana, prijatelja i suigrača spomenik košarkaškom Mozartu otkrila je njegova majka Biserka Petrović, a u tom trenutku zaorilo se Baldekinom "Jedan je Petrović Dražen!"

Njegov brat Aleksandar Petrović je u emocijama nabijenom govoru podsjetio na šibensko djetinjstvo Dražena Petrovića, kao i na 1983. godinu kada je Dražen Šibenki donio titulu prvaka bivše države.

- S 15 godina Dražena je Moka Slavnić pustio na teren, a danas je nepojmljivo da u toj dobi netko stupi na teren i ima ulogu kakvu je imao Dražen. Kasnije 1983. godine sam došao s Cibonom kao prvak tadašnje države u Šibenik uvjeren da smo favoriti. Sjećam se večer prije utakmice sam otišao kući vidjeti obitelj, a na vratima me zateklo: ' Ovdje Cibosi nisu dobrodošli, sutra za vas bodova nema.' Za 24 sata nas je Šibenka pobijedila, a Dražen je rođenom bratu dva puta gurnuo loptu kroz noge. Ni rođenom bratu nije htio dati popust, a na kraju te iste godine, kada je u trećoj finalnoj utakmici tadašnji predsjednik Košarkaškog saveza tražio od njega da promaši jedno slobodno bacanje i da se pobjednik riješi u produžetku, Dražen ga je samo pogledao, potom stavio oba bacanja i za sve nas, bez obzira što je titula oduzeta, Šibenka je postala prvak države - rekao je Aco Petrović.

Draženov spomenik izradio je kipar Kažimir Hraste, a u stanu obitelji Petrović u Preradovićevoj 3 otvorena je spomen soba jednom od najvećih europskih košarkaša.

Komentara 20

UT
utakmica
12:46 22.10.2011.

Život leti kapetane, 22. 10. 1964 - 07. 06. 1993. Dražen je bio košarkaška veličina.Bilo je i večih talenata od njega, ali Dražen je svojim upornim radom doveo svoju igru i šut do savršenstva.U svakoj momčadi u kojoj je igraoo bio je vođa.Za mene najbolja njegova sezona je 1985/86 u Euro kupu, kada je svakom protivniku ubacivao 40-50 poena ( Limoges, Simac,Maccabi,Real,Žalgiris...). Imam veliku kolekciju Draženovih utakmica na dvd-ima ( preko 150 utakmica ), i još puno drugih utakmica ( preko 2000 utakmica ), pa ako netko ima neke utakmice za razmjenu, ili ga neka utakmica zanima,neka mi se javi,šaljem popise utakmica,E-mail: utakmica@net.hr

VI
vidimškoj
13:32 22.10.2011.

Ja ni dan danas ne virujen da njega više nema.Toliko mi je taj momak bija i osta u srcu.Njegovu vedrinu i osmjeh ću uvik pamtit i za mene će živit koliko i ja buden živija. Dražene,velika ti hvala.

PU
purger58
20:43 22.10.2011.

Srbende proklete jebo vas divac,Drazen je bio i ostat ce legenda!U USA ga cijene vise nego vaseg cetnika!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije