Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Islamofobija

Za 70 posto Austrijanaca muslimani predstavljaju prijetnju

džamija
08.04.2010.
u 09:33

Austrijanci vjeruju da se muslimani koji žive u Austriji ne žele prilagoditi njihovu načinu života, pokazalo je najnovije istraživanje javnog mijenja.

Više od polovine Austrijanaca smatra da je islam prijetnja Zapadu i zapadnom načinu života, pokazalo je najnovije istraživanje Instituta za javno mijenje (IMAS), prenosi AFP. Čak 71 posto građana Austrije slaže se s tvrdnjom da islam nije kompatibilan sa zapadnim konceptom demokracije, slobode i tolerancije, a 72 posto Austrijanaca ocjenjuje da se muslimani koji žive u Austriji ne žele dovoljno prilagoditi načinu života austrijskih obitelji.

Rezultati istraživanja, koje je provedeno u veljači i ožujku, objavljeni su u završnici predizborne kampanje za predsjedničke izbore koji će se održati 25. travnja.

Za predsjedničku se funkciju, osim sadašnjega predsjednika Heinza Fischera, bore i krajnja desničarka Barbara Rosenkratz, koja se zalaže za ponovno uvođenje nadzora na austrijskim granicama, te Rudolf Gehring koji je odlučni protivnik gradnje minareta, navodi AFP.

Ključne riječi

Komentara 155

CF
cimer_fraj
23:50 08.04.2010.

Tajna, sto im novog u ZG? Davno vec nisam bio tamo. Zadnje lijeto je bilo pre malo vremena da i tamo skoknem. Nadam se ovog ljeta ponovno doci u Hr.

CF
cimer_fraj
00:05 09.04.2010.

da Tajna, ali predugo se je odugovlacilo, tako da je jednom moralo \"puknuti\".

LT
Leona-Tajna
17:11 08.04.2010.

Zark, to nije gimnastika nego vjerski obred.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije