Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.02.2014. u 14:00

Ne može se BiH razumjeti samo kroz Sarajevo film festival na čijem se crvenom tepihu pojavljuju Dino Rađa i Severina, a koje onda plaćeni statisti usiljeno pozdravljaju i kliču im.

HTV je prilično šokiran velikim nemirima u dijelovima Federacije BiH u kojima su Bošnjaci u većini. Teško prihvaća činjenicu da su stvari u BiH puno kompleksnije od idealizirane slike u hrvatskim medijima. Ne može se BiH razumjeti samo kroz Sarajevo film festival na čijem se crvenom tepihu pojavljuju Dino Rađa i Severina, a koje onda plaćeni statisti usiljeno pozdravljaju i kliču im. Nije BiH ni onaj suptilni građanski unitarizam koji nam u brojnim intervjuima pokušava nametnuti redateljica Jasmila Žbanić. Nije BiH ni usiljena slika franjevca u habitu kojega u Sarajevu pozdravljaju ljudi različitih vjera. Nažalost, ništa od onoga što je zaista BiH nismo mogli vidjeti u subotnjem Dnevniku Sanje Mikleušević Pavić. Kako su u BiH i Hrvati još uvijek nekakav konstitutivni narod, očekivao sam da će i njih malo ozbiljnije upitati što misle o demonstracijama. Zato je glavni urednik Radija 101 Željko Matić u Press klubu rekao sve što je trebalo reći. Doajen hrvatskog novinarstva dominirao je u emisiji kao što je u boksačkom ringu dominirao Muhammad Ali. Pa je tako u dvije rečenice objasnio ono što nisu uspjeli svi HTV-ovi urednici i dopisnici zajedno. Za Matića je ovo samo bošnjačko proljeće, dok Hrvati paljenje u Mostaru doživljavaju kao napad na svoje institucije. Matić ne samo da sve to zna nego je to prezentirao tako lijepo, argumentirano i suvereno. Iskustvo i znanje još uvijek su bitne kvalitete za dobrog novinara koliko god neki urednici i vlasnici medija to pokušavaju promijeniti.

PLUS 

HTV zaista ima osjećaj za vrijeme. U subotu nas je počastio francuskim filmom “Bab el web” u kojemu glumi ljubavnica francuskog predsjednika.

MINUS

Dojam je da su se i hrvatski mediji pretjerano uključili u traženje propusta na Putinovim Olimpijskim igrama. Ponovno nekritički kopiramo zapadne medije.

Komentara 9

Avatar sposaric
sposaric
14:54 10.02.2014.

Izvrstan komentar! Šteta što g. Ćurić nije dobio malo više prostora da obrazloži svoje razmišljanje i dopuni viđenjem tih nemilih događaja.

ŽU
žuti
15:23 10.02.2014.

Ma znaju to i ostali novinari/trbuhozborci Banskih dvora i Pantovčaka, ali čuvaju svoje debele guz..., a gospodin Matić je sve to već davno prošao sa Radiom 101. Nije baš pametno naglašavati ono što trenutna vlast, vjerojatno ne želi da stoka sitnog zuba, čuje?!!

SE
sestrićna
18:42 10.02.2014.

odlično !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije