Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločini

Williamson: Nema dokaza o trgovini organima na Kosovu

Ratni zločini
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
23.07.2014.
u 12:33

- Nekoliko osumnjičenih su vrlo visoko rangirani na političkoj sceni Kosova, a optužnice su i ranije podizane protiv njih - kaže neimenovani izvor

Čini se da je raspršen još jedan mit kojega Srbi godinama promiču.

Naime, glavni tužitelj Specijalnog tima za istragu o trgovini ljudskim organima tijekom rata na Kosovu, Clinton Williamson, utvrdio je kako nema dokaza o trgovini organima na Kosovu, niti o odgovornosti glavnog stožera nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova.

Kako doznaje beogradski dnevnik Danas iz diplomataskih izvora u Bruxellesu, nema dokaza o trgovini organima niti organiziranom kriminalu te povezanosti zapovjednika OVK-a među kojima su i Hashim Thaci i Ramush Haradinaj što znači kako neće biti optuženi iako ovu dvojicu kosovskih dužnisnika, već godinama mediji u Srbiji i srpski politički dužnosnici, spominju kako glavne organizatore trgovine organima ubijenih Srba na Kosovu.

Prema saznanjima Danasova sugovornika, Williamsonov tim je, ipak, pronašao dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv "šest do deset" bivših pripadnika OVK za ratne zločine nad srpskim civilima.

- Nekoliko osumnjičenih su vrlo visoko rangirani na političkoj sceni Kosova, a optužnice su i ranije podizane protiv njih - kaže neimenovani izvor Danasa. Mediji na Kosovu su još prije nekoliko dana objavili kako se u Williamsonovu izvješću koje još nije objavljeno, navodi kako nema dokaza o trgovini organima, ali Williamson za jučerašnjeg razgovora sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, nije htio komentirati nagađanja kosovskih medija dok izvješće ne bude dostupno javnosti.

>>Srbija ima dokaze za trgovinu organima na Kosovu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije