Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pandemija

WHO: Opasnost zbog omikron inačice i dalje je "veoma velika"

Omikron, nova varijanta koronavirusa
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
29.12.2021.
u 07:50

Tijekom prošlog tjedna, navodi WHO, ukupni broj novozaraženih porastao je za 11 posto u odnosu na prethodni tjedan, a broj umrlih se smanjio za 4 posto.

Opasnost zbog veoma zarazne inačice koronavirusa omikrona u svijetu i dalje je "veoma velika", upozorila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

"Globalni rizik povezan s novom inačicom omikronom koja zabrinjava i dalje je veoma velik", upozorava WHO u svom tjednom epidemiološkom izvješću.

"Sigurni dokazi pokazuju da se omikron varijanta širi brže od delte, uz ritam dvostrukog rasta u dva do tri dana", dodaje WHO, ističući da se "brz porast incidencije slučajeva primjećuje u stanovitom broju zemalja". 

"Veća brzina širenja vjerojatno je povezana s gubitkom imunosti i s većom sposobnošću prenošenja omikron inačice", dodaje isti izvor.

Tijekom prošlog tjedna, navodi WHO, ukupni broj novozaraženih porastao je za 11 posto u odnosu na prethodni tjedan, a broj umrlih se smanjio za 4 posto.

"To znači da je nešto manje od 5 milijuna novozaraženih i više od 44.000 umrlih", dodaje WHO.

Najveći broj slučajeva prijavile su Sjedinjene Države, Velika Britanija, Francuska i Italija.

Video - Mnoge zemlje uvode nove mjere i zatvaranja: Omikron se širi nevjerojatno brzo

Ključne riječi

Komentara 1

V0
Vlaskoulicanec3.0
08:39 29.12.2021.

Kaj sada? Prethodnih dana je najavljivanja kataklizma, sada smo kod "veoma velike opasnosti". Slijedeći dana će biti "velika opasnost", pa slijedi za daljnjih nekoliko dana "umjerena" da bi polovicom siječnja vjerojatno sve bilo gotovo... Ali to je samo još jedna teorija zavjere...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije