Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lakša povezanost

WhatsApp napokon uveo najtraženiju opciju: uslišio molbe brojnih korisnika

Illustration shows Whatsapp logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
26.04.2023.
u 11:52

Ova mogućnost otvorena je za Android i iOS korisnike, koji će moći koristiti WhtsApp na različitim platformama bez obzira na sustav koji koriste. Uređaji će se povezivati putem QR koda, bez upisivanja broja mobitela kao na primarnom uređaju.

Meta je lani najavila uvođenje niz noviteta na jednom od najpopularnijih chat servisa WhatsAppu, a sada će se korisnicima omogućiti dugo željena značajka - konačno ćete moći koristiti isti WhatsApp na više mobilnih uređaja, što je do sada bilo moguće samo na tabletima ili računalima.

Pomoću WhatsApp opcije Postavke/Povezani uređaji moći ćete otvoriti račun i na drugom mobitelu. Kada su uređaji upareni moći ćete pristupi svom sadržaju, kao i sinkronizaciji poruka do jedne godine te povijesti razgovora. Ova opcija bila je jedna od najtraženijih među korisnicima WhatsAppa koji su do sada imali velike poteškoće u komunikaciji koja je bila ograničena te je od korisnika zahtijevala da uvijek sa sobom nose uređaj na kojem je aplikacija instalirana i ulogirana. Ova opcija bila je deficitarna i u postavkama WhatsApp za web jer je ograničavala uporabu aplikacije bez primarnog uređaja u blizini.

Navodi se i da će se uz dulju neaktivnost primarnog uređaja, onemogućiti ulazak u račun na svim ostalim povezanim uređajima te će se korisnik morati ponovno prijaviti, objavili su iz WhatsAppa. Ova mogućnost otvorena je za Android i iOS korisnike, koji će moći koristiti WhatsApp na različitim platformama bez obzira na sustav koji koriste. Prethodno će morati skinuti WhatsApp aplikaciju na App storeu ili Googleovoj trgovini aplikacija. Uređaji će se povezivati putem QR koda, bez upisivanja broja mobitela kao na primarnom uređaju, kako se inače čini za korištenje WhatsApp na računalu.

WhatsApp poručuje kako će ova mogućnost olakšati komunikaciju u privatne i poslovne svrhe, ali da je i dalje zadržana zaštita end-to-end enkripcija kako bi račun mogli koristiti isključivo vlasnici. Opcija bi trebala biti dostupna u narednim tjednima.

Podsjetimo WhatsApp je proteklih tjedana radio i na promjeni korisničkog sučelja, animiranim emotikonima, kao i na boljoj kontroli korisnika u grupnim razgovorima. Nadamo se da će u nadolazećem periodu WhatsApp uvesti i neke značajke kao što je vraćanje izbrisane povijesti razgovora, verifikacija korisnika te mogućnost zajedničkih WhatsApp računa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije