Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
laburisti zadovoljni

Vuljanić u Parlament s dresom reprezentacije broj 64

laburisti
Žarko Bašić/Pixsell
14.04.2013.
u 18:14

Vuljanić drži da eurozastupnici nemaju ni legitimitet voditi politiku Hrvatske pred EU.

Bez euforije tridesetak laburista dočekalo je rezultate i ispratilo Nikolu Vuljanića, prvog s njihove liste, u Europski parlament. Stranačke kolege za put u Strassbourgh poklonili su mu majicu hrvatske nogometne reprezentacije s brojem 64 – koliko ima godina.

Zadovoljni su osvojenim mandatom jer je dokaz da su treća politička snaga u zemlji no nezadovoljni su postotkom koji su osvojili. Pravdaju to činjenicom da njihovi članovi i simpatizeri nisu zaljubljenici u Europsku uniju. Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista, osobito je ponosan na ulazak u EU parlament jer se njegova stranka natjecala samostalno protiv dva velika bloka koalicija.

Veći dio večeri uža ekipa, koja je čekala rezultate u središnjici stranke u Ilici 108, provela je u obližnjem kafiću, dok su se nekomotne stranačke prostorije članovima i novinarima napunile su se tek pri objavi prvih neslužbenih informacija. Tko je htio mogao se počastiti prošekom. Uglavnom se kometirala niska izlaznost birača za što krive vladajuću koaliciju koja nije radila na motivaciji birača i upoznavanju građana s EU parlamentom.

Izbore su proglasili prvim tajnim izborima jer su gotovo neprimjetno protekli. Šutnju građana mnogi su Laburisti prihvatili kao opasnu jer je došlo do toga da se građani toliko zasićeni i razočarani politikom da je potpuno ignoriraju. Vuljanić čak drži da eurozastupnici nemaju ni legitimitet voditi politiku Hrvatske pred EU.

- Zastupnici imaju legalitet, legalno su izabrani. No kako mogu imati legitimitet kad 85 posto građana nije izašlo na izbore - kazao je Vuljanić nakon prvih rezultata. Lesar je podsjetio da su premijera Zorana Milanovića upozoravali na štetnost odvojenih izbora no da mu se sada obija o glavu što je razdvojio EU izbore od lokalnih računajući da će im niska izlaznost ići u prilog.

Sve o izborima za Europski parlament čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije