Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI PARLAMENT

Vuljanić pohvaljen za izvješće o Albaniji

Nikola Vuljanić
Foto: Screenshot Youtube
1/2
11.12.2013.
u 11:20

"Moji posjeti Albaniji su mi dali cjelovitiju sliku o toj državi i to je, zajedno s primjedbama kolega, rezultiralo pozitivnim izvješćem"

Europski zastupnik i izvjestitelj za Albaniju Nikola Vuljanić održao je izlaganje na jučerašnjoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu na temu napretka Albanije. Vuljanić je, tvrde u njegovu uredu, dobio pohvale za svoje izvješće i rad.

"Moji posjeti Albaniji su mi dali cjelovitiju sliku o toj državi i to je, zajedno s primjedbama kolega, rezultiralo pozitivnim izvješćem", rekao je Vuljanić.

Vuljanić je rekao da su ključna područja intenzivnog djelovanja čitavog albanskog društva borba protiv korupcije i organiziranog kriminala, poticanje slobode medija i reogranizacija pravosuđa, kao i poduzimanje mjera da se osigura inkluzivnost manjinskih grupa i zaštiti razmjerno dobro očuvani okoliš.

"Treba naglasiti da ovim Albanija ne dobiva status države članice, već status kandidata, što pruža mogućnost EU da izravnije i jače utječe na reformske procese u zemlji", zaključio je Vuljanić.

Podsjetimo, Vuljanić je izvjestiteljem za Albaniju postao u rujnu ove godine. Vuljanić je time postao prvi hrvatski zastupnik Europskog parlamenta koji je dobio ovako odgovoran i konkretan posao. Vuljanić je više puta naglasio kako podržava proširenje, a prilikom posjeta Albaniji u listopadu rekao je da ta bivša komunistička država ima sve na svojoj strani, samo to treba znati iskoristiti.

Komentara 1

ST
strsica
11:00 14.12.2013.

Jedini posten covjek medju Hvr politicarima. Naprosto nevjerovatno da je i to moguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije