Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDSSB najavio svoj sabor

Vulin: Izbori 15. siječnja bit će novi početak stranke

Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
30.12.2016.
u 14:19

Dragan Vulin još nije odlučio, kako tvrdi, hoće li se kandidirati za novi mandat na čelu stranke.

Svoje novo vodstvo birat će 15. siječnja HDSSB, koji se u listopadu suočio s velikim i burnim raskolom. Bit će to, najavio je aktualni predsjednik Dragan Vulin, novi početak te stranke. No, unutarstranačke izbore sazvali su ranije i disidenti, a na njima je 10. prosinca za novog čelnika stranke izabran Vladimir Šišljagić. Vulinova i Glavaševa ekipa, pak, ne priznaje te izbore.

- To je bio samo javni skup, a 15. siječnja je legalan i legitiman sabor stranke i njegovi će rezultati biti upisani u Registar političkih stranaka – poručio je Vulin.

Nije mu jasno jesu li, kako kaže, pučisti, odnosno Vladimir Šišljagić i Dinko Burić zatražili nakon "svojih" izbora izmjene u Registru, no apelira na Ministarstvo uprave da se očituje o tome prije 15. siječnja.

Dragan Vulin još nije odlučio, kako tvrdi, hoće li se kandidirati za novi mandat na čelu stranke. Odlučit će to, kaže, do 7. siječnja, kada počinje postupak kandidiranja.

- Kandidirati se može svaki član koji prikupi stotinu potpisa potpore, glasovanje će biti tajno, a kandidacijske liste za tijela stranke otvorene. Nije to do sada bila uobičajena procedura na našim unutarstranačkim izborima, no svima u stranci bilo je poznato da će uslijediti ovakav demokratski proces. Znali su to i Šišljagić, i Burić, i Danijela Lovoković jer sam osobno o tome s njima razgovarao – rekao je.

Kada izaberu novo vodstvo, fokusirat će se na lokalne izbore te odlučiti kako će i s kojim imenima na njima nastupiti. Niz načelnika i gradonačelnika iz redova HDSSB-a stao je, podsjetimo, na Šišljagićevu i Burićevu stranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije