Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Vukovarsko veleučilište Lavoslav Ružička: Započinje izgradnja studentskog restorana

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/2
19.03.2024.
u 16:36

Kako je rečeno radi se o projektu vrijednom 1,5 milijuna eura koja osigurava Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara

Poslije preseljenja studenata u novoobnovljeni i opremljeni objekt nekadašnjeg Radničkog doma danas je potpisan ugovor o izgradnji studentskog restorana za studente Veleučilišta Lavoslav Ružička. Kako je rečeno radi se o projektu vrijednom 1,5 milijuna eura koja osigurava Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara. - Radovi na izgradnji studentskog restorana, koji će se graditi u sklopu Studentskog doma Leopold, započinju već ovoga mjeseca. Restoran će biti kapaciteta 72 mjesta s tim da će imati najmoderniju kuhinju kao i caffe bar koji će studenti moći koristiti na iksicu – rekao je dekan Vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička.

Dodao je kako s obzirom na najavljeni tempo financiranja kako će se radovi odvijati tijekom dvije akademske godine ali i da se nadaju kako će sve to biti gotovo i puno ranije. Predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević rekla je kako je ovo jedan od projekata koji će Vukovar staviti na kartu izvrsnosti Hrvatske i Europe kada je riječ o visokom obrazovanju.

- Od osnivanja Vukovarskog veleučilišta Fond je uključen u sve njegove projekte. Na ovaj način ulažemo u mlade koji su nam zalog budućnosti i na tome radimo svakodnevno. Vide se i rezultati toga rada, a najbolji pokazatelj je plivalište kojega je Fond također u cijelosti financirao. Plivalište je Vukovar stavilo na kartu izvrsnosti Hrvatske i Europe, a isto ćemo napraviti i s Veleučilištem – rekla je Blažević.

VEZANI ČLANCI:

Vukovarsko veleučilište trenutno ima oko tisuću studenata koji su od ponedjeljka počeli raditi u novim prostorima. Riječ je o nekadašnjoj zgradi Radničkog doma, koja je izgrađena 30-ih godina prošlog stoljeća, a koja je moderno obnovljena i izgrađena. Po mnogima je to trenutno najmodernija visoko školska ustanova u Hrvatskoj. U neposrednoj blizini novog objekta nalazi se sportska dvorana, plivalište, teniski tereni, nogometni stadion, igralište za mali nogomet, autobusna stanica, Dom zdravlja… U sklopu Vukovarskog veleučilišta djeluje i Studentski dom Leopold.

VIDEO Majstor parkinga: Udarili auto, procijenili štetu i mirno odšetali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije