Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječni kruzing

Kod Vukovara pristao prvi od ovogodišnjih očekivanih 393 riječnih kruzera

Turizam
Foto: Branimir Bradarić
1/3
15.03.2024.
u 15:50

Među onima koji su dočekali prvi riječni kruzer bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako ove godine se očekuje možda i rekordan broj dolazaka riječnih kruzera

Danas je na pristan Lučke uprave pristao prvi putnički brod koji prevozi turiste na krstarenju Dunavom. Prema najavama Turističke zajednice grada Vukovara ove godine će kod Vukovara pristati ukupno 393 putničkih brodova s turistima koji putuju od Budimpešte do Crnog mora i nazad. Na kruzeru koji je danas pristao kod Vukovara bilo je 170 turista iz SAD-a, Kanade i Australije. Njima je na izlasku s broda organiziran doček gdje su mogli kušati neke od slavonskih slastica (kulen, slanina, kobasica, sir…), rakija uz nezaobilazne tamburaše.

Među onima koji su dočekali prvi riječni kruzer bio je i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je rekao kako ove godine se očekuje možda i rekordan broj dolazaka riječnih kruzera. Istakao je kako u Vukovar svake godine pristaje sve veći broj putničkih brodova te da samim time raste i broj turista koji posjećuju grad.

Turizam
1/3

- Naš grad ima izuzetan geografski položaj, a djelatnici gradske uprave u suradnji s Turističkom zajednicom grada Vukovara, predano rade i iskorištavaju te blagodati na najbolji način. Vukovar je snažna kontinentalna destinacija, a izgradnjom nove infrastrukture i novim ulaganjima činimo sve da turistička priča bude još bolja i na korist našim sugrađanima. Siguran sam da je pred nama uspješna godina - rekao je Penava.

Direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Marina Sekulić riječni kruzing vrlo je važan za turizam, a posebno zbog plasmana proizvoda lokalnih proizvođača. I ona očekuje kako će se trend sjajnih turističkih rezultata nastaviti te da je Vukovar proteklih godina postao jedna od najprepoznatljivijih i najuspješnijih kontinentalnih destinacija. Prema njenim riječima riječni kruzing jedan je od velikih turističkih potencijala vukovarskog turizma koji se svake godine sve više razvija.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije