Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je kriv za slab nasip

Jakovina proziva: 'Galić je odlučivao o poslu koji je dobila Vodoprivreda'

jakovina, poplave
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/9
24.05.2014.
u 19:51

Netočna je informacija kako sam vlasnik navedene tvrtke, a niti bilo koje druge tvrtke, kao i kako sam bio član Upravnog vijeća u tom navedenom razdoblju, kaže Galić

Vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić opovrgava izjavu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine kako je vlasnik jedne od tvrtki koje su gradile nasip kod Rajeva Sela, a kojega je bujica probila, te da je bio član Upravnog vijeća u toj tvrtki. - Iznesena tvrdnja je neistinita.

Pomozite stradalima u Slavoniji pozivom na donatorski telefon 060 90 11, uplatom na žiroračun Crvenog križa IBAN: HR 6923400091511555516 s pozivom na broj 08* (SWIFT:PBZGHR2X) ili donacijom na www.hck.hr te uplatom Caritasu na račun IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175!

Netočna je informacija kako sam vlasnik navedene tvrtke, a niti bilo koje druge tvrtke, kao i kako sam bio član Upravnog vijeća u tom navedenom razdoblju. Vukovarsko-srijemska županija jeste dioničar s oko 20 posto u tvrtki Vodoprivreda Vinkovci d.d.. Također, prema mojim saznanjima tvrtka Vodoprivreda u to vrijeme nije obavljala navedene poslove na toj dionici. Uz svu tešku situaciju koja je pogodila ovo područje, ne razumijem kako se ministar Jakovina usuđuje prozivati neistinama. Na ovaj način, nije naštetio samo meni osobno, nego i dodatno otežao već tešku situaciju i stvorio nepotrebnu pomutnju u javnosti.

Kao resorni ministar, nije se udostojio sastati sa županijskim Stožerom za zaštitu i spašavanje, stožerom Grada Županje, niti Stožerima općina na pogođenim područjima, u što boljem rješavanju ove teške situacije koja je stravično pogodila ovu županiju, što je nedopustivo - pojašnjava župan Božo Galić.

Jakovina na Galićeve tvrdnje odgovara da su spinovi.

- Galić je bio član Upravnog vijeća Hrvatskih voda kad je dodijeljen posao Vodoprivredi. Znakovito je da je u vrijeme krize u građevini za taj posao na natječaj pristigla samo jedna ponuda i to upravo Vodoprivrede u čijoj je vlasničkoj strukturi županija koju vodi Galić - tvrdi Jakovina.

Vodoprivreda je bila nositelj konzorcija s Brodskom Posavinom i Osijek-Koteksom koji su dobili sad sporni posao za 22,6 milijuna kuna.

>> Vojska gradi prednasipe kod Rajevog Sela. Pogledajte nove snimke iz zraka

Komentara 31

Avatar Carrera
Carrera
13:17 24.05.2014.

jakovina, baš poput milanovića, jedino zna upirati prstom u druge i optuživati druge za vlastitu nesposobnosti vlastite neuspjehe!

DU
Deleted user
13:08 24.05.2014.

Gospodine Galić, likove poput Jakovine ne valja komentirati. To je ispod razine ljudskog dostajnstva i ispod razine zdrave pameti. On zavrijeđuje jedino podsmjeh, prijezir i ruganje. Ništa više!

ĆA
ćaćaća
13:24 24.05.2014.

a što zna jakovina?..pa on ne zna voditi malu ljekarnu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije