Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razočarani

Vukovarski HDZ o presudi za genocid

Haag,genocid,presuda
Tomislav Krasnec
04.02.2015.
u 14:12

Sud prilikom izricanja presude očigledno nije uzeo u obzir brojke koje govore o svoj silini velikosrpske agresije i paravojnih postrojbi na Vukovar i njegovom sveobuhvatnom razaranju, stoji u priopćenju vukovarskog HDZ-a.

Povodom jučerašnjeg izricanja presude za međusobne tužbe Hrvatske i Srbije za genocid danas je priopćenjem za javnost oglasio se i vukovarski HDZ.

- Povodom presude Međunarodnog suda pravde, kojom su nedvojbeno konstatirani teški zločini, djela genocida i etničko čišćenje počinjeni na području Republike Hrvatske od strane srpskih postrojbi i JNA, a poglavito u Vukovaru, u kojem su osim djela genocida, izvršeni i kulturocid i ekocid, nepojmljivo je i neshvatljivo da ta teška kaznena djela ostaju samo konstatirana, ali neosuđena. Ovakva konačna presuda suda neće doprinijeti razvoju odnosa između dvije države kao niti boljem suživotu u gradu Vukovaru. Sud prilikom izricanja presude očigledno nije uzeo u obzir brojke koje govore o svoj silini velikosrpske agresije i paravojnih postrojbi na Vukovar i njegovom sveobuhvatnom razaranju - stoji u priopćenju vukovarskog HDZ-a. Podsjećaju i na razmjere uništavanja grada, ubijenih i nestalih Vukovaraca, šteta u gospodarstvu…  

- Posebno smo razočarani i zgroženi upućenim izjavama političkih predstavnika srpske nacionalne manjine koji iznose stavove da će presudu svatko tumačiti iz svog ugla i manipulirati s njome u političke svrhe, time žele pobjeći od prošlosti i zatvoriti vrata budućnosti, koja se temelji na istini. Mi Vukovarci nažalost jako dobro znamo pravu istinu i s njom živimo tragajući za našim odvedenim i nestalim sugrađanima i braniteljima - zaključuju iz HDZ-a.

>>Je li nam tužba za genocid trebala? Da, trebala je

>>'Presuda potvrđuje da je agresiju vodio Beograd. Ako neće Srbija, vrhu JNA sudit ćemo mi'


 

Komentara 6

Avatar comparator
comparator
15:23 04.02.2015.

Naravo da treba biti nezadovoljan presudom za definiciju genocida prena Vukovaru no treba u svoju korist tumaćiti bar ono što je iz presude vidljivo. U njoj stoji da je agresor Srbija ,JNA i lokalni srbi i da su se služili genocidnim metodama za istrebljenje hrvata na cijelomteritoriji ali da po definiciji paragrafa ta metoda nije uvjerljivo prikazana (greškom Josipovićevog pravnog tima )zbog datuma .kojim je Srbija izbjegla osudu.Hrvatska je ipak i pored opstrukcije od vlastite oporbe moralni pobjednik suđenja. Srbija je gubitnik iako ne prihvaća tu presudu što nas ne iznenađuje jer ta nacija živi tradicionalno na laži.

Avatar kravata
kravata
14:35 04.02.2015.

Kako bi osudili ovi 15 u crno obučeni da dožive samo tri dana vukovarske tragedije pa da mjesečno jednom sanjaju ovčaru.

BA
bajo2
18:51 04.02.2015.

ne vrijedi sada plakati,trazite onoga tko je sastavljao optuznicu na krivi nacin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije