Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
maloljetnik

Vukovarska policija privela mladića koji je oskvrnuo bistu Jean-Michela Nicoliera

nicolier
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/4
18.08.2016.
u 11:44

Zbog oskvrnuća Jean-Michelova spomen-obilježja prosvjedovalo je nekoliko braniteljskih udruga

Vukovarsko-srijemska policija provela je kriminalističku istragu nad maloljetnikom iz Vukovara, za kojeg je utvrđena sumnja da je 12. kolovoza u Vukovaru crvenim lak-sprejom pošarao i oskvrnuo spomen-poprsje vukovarskog branitelja, francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera, doznaje se iz policije.

Iz policije navode da je u vezi s tim slučajem upućeno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru.

Bista Jean-Michel Nicoliera koja se nalazi pored mosta koji nosi njegovo ime, na vukovarskom Trgu dr. Tuđmana, poprskana je crvenim lakom u noći s 12. na 13. kolovoza.

Zbog oskvrnuća Jean-Michelova spomen-obilježja prosvjedovalo je nekoliko braniteljskih udruga.

Jean-Michel Nicolier (1966. – 1991.) došao je 1991. godine kao dragovoljac u Hrvatsku i aktivno se uključio u obranu Vukovara od velikosrpske agresije. Bio je i ranjen, a nakon sloma obrane Vukovara pripadnici Jugoslavenske vojske i srpskih paravojnih postrojba odveli su ga iz vukovarske bolnice. Ubijen je na Ovčari i bačen u masovnu grobnicu iz koje su ekshumirana tijela 200 žrtava, hrvatskih branitelja i civila odvedenih iz vukovarske Ratne bolnice.

>> Saniran pješački most u Vukovaru: Most Jean Michel Nicolier ponovno siguran za građane

Komentara 30

DU
Deleted user
11:56 18.08.2016.

već viđeno stotine puta,"maloljetnik",što dijete zna! Kao u agresiji na hr. ,svi su bili "trpezarci". Jad i bijeda.

Avatar dmitarX
dmitarX
12:52 18.08.2016.

A tko je mali četnik?

ZR
zrinskinikolasubic
12:00 18.08.2016.

e pa drzavo, ako ja mogu vracati dugove pokojnog oca, onda bi bio red kako i za ovog 'maloljetnika' netko odgovara. mislim kako bi bio red da odgovara onaj koji ga je trebao poduciti nekim stvarima....otac i majka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije