Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA JE U TIJEKU

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara osudio vandalski čin na bisti Jeana Michela Nicoliera

J.-M. Nicolier
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
16.08.2016.
u 16:24

Mir i prosperitet jedino je što je potrebno ovome gradu – stoji u priopćenju Stožera

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara osudio je u utorak vandalski čin oskvrnuća spomen-biste francuskog dragovoljca Jeana Michela Nicoliera koja se nalazi u središtu Vukovara. 

– Tražimo od nadležnih institucija sveobuhvatnu akciju pronalaska počinitelja. S obzirom na to da ovo nije prvi slučaj kukavičkog iživljavanja po spomen-obilježjima u našem gradu apeliramo na sve koji na ovako niski i podmukli način pokušavaju liječiti svoje frustracije, isto više ne čine. Mir i prosperitet jedino je što je potrebno ovome gradu – stoji u priopćenju Stožera

U povodu oskvrnuća biste u utorak se oglasila i PU vukovarsko-srijemska odakle navode da je nepoznati počinitelj u noći s 13. na 14. kolovoz bistu poprskao crvenim lak-sprejom. 

– U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja – stoji u priopćenju PU.

Jean Michel Nicolier je u drugoj polovini 1991. godine kao dragovoljac došao u Hrvatsku i aktivno se uključio u obranu Vukovara.

Nakon sloma obrane Vukovara izdvojen je u vukovarskoj bolnici da bi potom bio ubijen na Ovčari.

>> HSP traži hitnu istragu zbog skrnavljenja spomenika Jeanu Michelu Nicolieru u Vukovaru

Komentara 16

RD
Red Dufrense
17:05 16.08.2016.

Dameanu ta samoprozvana grupa gradjana je svojim doprinosom spasila Hrvatsku od jos veceg stradanja. U ratu klana, silovana, sakacena od Srba. U miru ponizena, popljuvana od Hrvata.

AD
adrad
20:36 16.08.2016.

Osuđujem postupak nepoznatih počinitelja, ali postoji MUP, obavještajne i sigurnosne službe RH te sudstvo kojima je zadaća da pronađu i procesuiraju počinitelja. Udruge građana ne bi smjele ni tražiti a kamoli suditi tim počiniteljima ma koliko nam mrski bili. Onii to i čekaju kako bi nas mogli još više ocrniti pred svijetom.

DE
Decembar
18:56 16.08.2016.

A gdje je sada Pupavac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije