Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP traži hitnu istragu zbog skrnavljenja spomenika Jeanu Michelu Nicolieru u Vukovaru

Iz HSP-a drže kako je to 'već poznati rukopis koji dovodi u sumnju kako se radi o organiziranoj djelatnosti po cijeloj Hrvatskoj'
14. kolovoza 2016. u 16:07 69 komentara 3184 prikaza
Jean-Michel Nicolier
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HSP je zatražio hitnu istragu zbog skrnavljenja spomenika u Vukovaru HOS-ovcu i dragovoljcu iz Francuske Jeanu Michelu Nicolieru, kojeg je pod okriljem noći netko zalio crvenom bojom

Taj čin najoštrije osuđujemo, a obzirom da je područje spomenika pod video nadzorom tražimo hitnu istragu, pronalaženje počinitelja i najstrože kažnjavanje, poručuje HSP u priopćenju.

Organizirana djelatnost

Drže i kako je to "već poznati rukopis koji dovodi u sumnju kako se radi o organiziranoj djelatnosti po cijeloj Hrvatskoj" te napominju da hrvatska policija do sada nije pronašla ni jednog počinitelja.

Nakon skrnavljenja spomenika HOS-a u Splitu, spomenika Miri Barešiću u Dragama, Velimiru ĐerekuSokolu u Vukovaru, uništavanju grafita posvećenih Domovinskom ratu, oskrnavljen je i spomenik HOS-ovcu Jean Michelu Nicolieru u Vukovaru podignut u ime čovjeka koji je iz Francuske došao braniti Hrvatsku i Vukovar, čovjeka koji je do zadnjeg dana ostao u Vukovaru i koji je hladnokrvno likvidiran na Ovčari, ističu HSP-ovci.

Tim činom mrzitelji svega što je Hrvatima sveto ponovno su pucali na sve naše žrtve u herojskom gradu Vukovaru, ponovno su pucali na hrvatske branitelje i civile likvidirane na Ovčari.  Stava smo da ne bi bilo dobro da ratni prijatelji Jean Michel Nicoliera  traže počinitelje, poručuju iz HSP-a.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    pa što radi hrvatski MUP ?! zalijevaju se spomenici od strane POLUsvijeta diljem RH, čak se neki i hvale na fb što i kako se radi....pa gdje je tu policija ?!?!

  • sestrićna:

    partija je osnovala "antifu"..ti dečki imaju zadatak crtanja svastika slova u i polijevanje spomenika koji njima ne pašu crvenom bojom...oni su pod zaštitom partije a plaćaju ih našim novcem iz proračuna...

  • Antiflašist:

    Pronaci, polit benzinom, užgat.