Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Bosanac:

'Vukovarska bolnica radi normalno, od ponedjeljka se ponovno kreće i s operacijama'

promocija
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
08.07.2020.
u 13:22

Bosanac pojašnjava kako je istina da su dvije medicinske sestre pozitivne na koronavirus. Prema njenim riječima, trenutačno su u vukovarskoj bolnici u samoizolaciji tri liječnika, 24 medicinske sestre i šest nemedicinskih djelatnika.

Situacija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar je stabilna i nema nikakvih većih problema u svakodnevnom funkcioniranju, tvrdi ravnateljica bolnice Vesna Bosanac komentirajući brojne medijske napise o ulasku koronavirusa u tu bolnicu.

Pojašnjava kako je istina da su dvije medicinske sestre, jedna s odjela ginekologije i druga s odjela anesteziologije, pozitivne na koronavirus. Prema riječima Bosanac, trenutačno su u vukovarskoj bolnici u samoizolaciji tri liječnika, 24 medicinske sestre i šest nemedicinskih djelatnika. Prema njenim riječima, kod svih zaposlenih u vukovarskoj bolnici obvezno se prije ulaska u bolnicu mjeri temperatura. Sestre nisu imale povišenu temperaturu niti bilo kakve simptome. Kada im se temperatura povisila, obavljena su testiranja koja su potvrdila koronavirus.

– Svi njihovi kontakti su testirani, kolege na poslu, pacijenti, mame i bebe i svi su negativni. Čekamo ponovljeno testiranje i nove negativne rezultate, poslije čega će se svi vratiti na posao, rekla je Bosanac.

Video – Alemka Markotić: Moguće je da se cjepivo za koronavirus proizvodi u Imunološkom zavodu

 

Govoreći o svakodnevnom radu vukovarske bolnice, kaže kako se posao odvija normalno osim operacija koje se još ovaj tjedan obavljaju u bolnici Vinkovci i KBC-u Osijek.

– Očekujemo da će se od ponedjeljka i operacije ponovno obavljati u našoj bolnici. Do tada mi pacijente stabiliziramo i šaljemo u Osijek i Vinkovce. Sve drugo odvija se sasvim normalno. Treba istaknuti i kako na odjelima i s pacijentima rade obučene i kvalitetne medicinske sestre i medicinsko osoblje tako da pacijenti ne osjećaju nikakve promjene što se toga tiče – rekla je Bosanac.

Napomenula je i kako su ovo prvi slučajevi zaraze u vukovarskoj bolnici gdje svakodnevno trijažne ambulante pregledaju oko 900 ljudi. Poslije medijskih napisa Bosanac je zvao i ministar zdravstva Vili Beroš kojemu je također poručeno kako se u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar ne događa ništa spektakularno i da se svakodnevni rad odvija bez većih problema.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije