Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korona u Vukovaru

Bosanac: Novooboljeli pacijent nije pokazivao simptome bolesti

Foto: Branimir Bradarić
06.04.2020.
u 16:19

U Vukovarsko - srijemskoj županiji situacija s epidemijom koronavirusa pod kontrolom, građani se najvećim dijelom pridržavaju mjera koje su izrekli nacionalni i županijski stožer civilne zaštite

Od dana kada je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Vukovarsko – srijemskoj županiji potvrđena su ukupno 24 slučaja zaraze. Prema informacijama županijskog stožera civilne zaštite jutros u potvrđena 3 nova slučaja od kojih po jedan u Vinkovcima, Nuštru i Vukovaru. 

„Pozitivna osoba iz Vukovara nije pokazivala simptome bolesti, a testirana je u Vinkovcima jer je tamo dolazila u doticaj za zaraženim osobama. Nakon potvrđene zaraze odmah smo reagirali pa tako da će već dana biti uzeti podaci i brisevi osoba koje su bile u kontaktu s novooboljelom osobom“, rekla ja ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac.

Dodala je i kako u vukovarskoj bolnici trenutno nema hospitaliziranih pacijenata s COVID–19. Naime, prvi pacijent zaražen iz Vukovara imao je lakše simptome i bio je na kućnom liječenju ali i u svakodnevnom kontaktu s liječnicima. Ta osoba bi danas trebala biti ponovno testirana na COVID–19.

Kada je riječ o Vukovarsko – srijemskoj županiji i dalje je Nuštar, selo u blizini Vinkovaca, sa gotovo polovicom osoba oboljelih ili onima koji se dovode u vezu sa selom jedno od žarišta zaraze Covidom – 19. Najmlađi pacijent u Vukovarsko – srijemskoj županiji je beba od 4 mjeseca koji se zarazio od majke. 

U Vukovarsko – srijemskoj županiji ukupno je s jučerašnjim danom testirano 269 osoba dok ih se u samoizolaciji nalazi 587. Tijekom jučerašnjeg dana bilo je 7 dojava o kršenju samoizolacije od kojih je 2 utvrđeno kao osnovane. Opća županijska bolnica Vinkovci ima 7 hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, dok se ostale osobe nalaze u kućnoj samoizolaciji radi blažih simptoma bolesti.

Na COVID-19 pozitivna su 2 liječnika, 3 zdravstvena i 1 nezdravstveni djelatnik. U samoizolaciji nalazi se 18 liječnika, 34 medicinske sestre i 3 nezdravstvena djelatnika su u samoizolaciji.

VIDEO U Zagrebu održan party na balkonima, evo kako je sve izgledalo

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije