Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbačeni u Vukovaru

Dva preživjela štenca prigrlila je ‘posuđena’ mama kujica

27.12.2017.
u 19:12

Vidjela sam ga kada je došao do Vuke i iz vrećice koju je nosio bacio psiće prema rijeci - kaže nam osoba koja želi ostati anonimna.

Jedan od tri odbačena štenca u Vukovaru nije imao sreće. Jučer ujutro, dva dana nakon što su pronađeni odbačeni uz obale Vuke u vukovarskom naselju Olajnica, uginuo je. Ostala dva psića, mužjak i ženka, za sada su dobro i zbrinuti su u obitelji čija ih je kujica prihvatila.

Čula je zvukove

– Strašno je da jedan liječnik, a radi se o pedijatru Draženu Karnašu, može tako nešto napraviti, i to na sam Badnjak. Vidjela sam ga kada je došao do Vuke i iz vrećice koju je nosio bacio psiće prema rijeci. Prije toga čula sam neke zvukove koji su zvučali kao mijaukanje. Nakon što ih je bacio, otišao je dalje ne okrećući se. Tek poslije, kada sam pritrčala, vidjela sam da se radi o štencima od nekoliko dana. Sreća je što nisu pali u vodu jer im tada nijednome ne bi bilo spasa – kaže nam osoba koja želi ostati anonimna.

Dodaje kako Karnaša poznaje godinama i da je spremna svjedočiti na sudu što je vidjela i koga je vidjela na Badnjak oko 9 ujutro uz obale Vuke. Svoj iskaz već je dala policiji, a odmah je pozvala i vukovarsku aktivisticu koja je poznata po tome da se brine o napuštenim životinjama. Ona nam je pak rekla kako su odmah nakon što su pronađeni psići zbrinuti, ali i da su pokušali stupiti u vezu s obitelji Karnaš kako bi im predali kuju Lolu, njihovu mamu, da može hraniti psiće.

– Probali smo razgovarati, ali bez uspjeha. Redovito nam spuštaju slušalicu. Pokušavat ćemo i dalje jer se radi o kujici koju je obitelj Karnaš udomila 2011. godine, pri čemu su se obvezali da će je sterilizirati, što očigledno nisu napravili. Samim tim prekršili su i stavke potpisanoga ugovora. Susjedi kažu da je Lola svake godine imala legla, ali da nikada nisu vidjeli štence. Bojimo se i pomisliti što se s njima dogodilo te gdje su i kako završili – rekla nam je ova aktivistica za prava životinja.

Obavijestili odvjetništvo

Na naš telefonski poziv Karnaš se javio, ali rekao je da za sada ne želi ništa komentirati u vezi s ovim slučajem.

U isto vrijeme u policiji navode kako i dalje traje istraga, ali i da su o svemu izvijestili nadležno državno odvjetništvo.

– Psići su zbrinuti, a policija raspolaže određenim saznanjima o kojoj bi se osobi moglo raditi. Radimo i dalje intenzivno na tome slučaju – rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović.

Prema novom Zakonu o zaštiti životinja, osobi koja odbaci životinje prijeti novčana kazna u iznosu do 30.000 kuna. Međutim, kako nam objašnjavaju aktivisti za prava životinja, u ovom slučaju ima i elemenata zbog kojih bih se mogao primijeniti i Kazneni zakon. Prema njegovim odredbama, osobi koja teško zlostavlja životinju prijeti kazna do jedne godine zatvora.

Pogledajte i veliku fotogaleriju mačaka:

1/25
Ključne riječi

Komentara 2

KE
kelab
07:15 28.12.2017.

Kucni 'ljubimci' nisu igracke. To su ziva bica ovisna o 'vlasnicima'. Nemojte ih 'imati' ako niste spremni na suzivot s njima. Puno vise daju nego sto traze. Ne cinite im zlo.

Avatar arhaika
arhaika
20:51 27.12.2017.

jadne zivotinjice s takvim vlasnicima. uzas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije