Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Dva preživjela štenca prigrlila je ‘posuđena’ mama kujica

Vidjela sam ga kada je došao do Vuke i iz vrećice koju je nosio bacio psiće prema rijeci - kaže nam osoba koja želi ostati anonimna.
27. prosinca 2017. u 19:12 2 komentara 671 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Jedan od tri odbačena štenca u Vukovaru nije imao sreće. Jučer ujutro, dva dana nakon što su pronađeni odbačeni uz obale Vuke u vukovarskom naselju Olajnica, uginuo je. Ostala dva psića, mužjak i ženka, za sada su dobro i zbrinuti su u obitelji čija ih je kujica prihvatila.

Lov ili krivolov Pohvalio se da mu je pas stradao u lovu, ali se brzo i predomislio

Čula je zvukove

– Strašno je da jedan liječnik, a radi se o pedijatru Draženu Karnašu, može tako nešto napraviti, i to na sam Badnjak. Vidjela sam ga kada je došao do Vuke i iz vrećice koju je nosio bacio psiće prema rijeci. Prije toga čula sam neke zvukove koji su zvučali kao mijaukanje. Nakon što ih je bacio, otišao je dalje ne okrećući se. Tek poslije, kada sam pritrčala, vidjela sam da se radi o štencima od nekoliko dana. Sreća je što nisu pali u vodu jer im tada nijednome ne bi bilo spasa – kaže nam osoba koja želi ostati anonimna.

Dodaje kako Karnaša poznaje godinama i da je spremna svjedočiti na sudu što je vidjela i koga je vidjela na Badnjak oko 9 ujutro uz obale Vuke. Svoj iskaz već je dala policiji, a odmah je pozvala i vukovarsku aktivisticu koja je poznata po tome da se brine o napuštenim životinjama. Ona nam je pak rekla kako su odmah nakon što su pronađeni psići zbrinuti, ali i da su pokušali stupiti u vezu s obitelji Karnaš kako bi im predali kuju Lolu, njihovu mamu, da može hraniti psiće.

štenci (1) "Šumsko leglo" Štenci i kujica pronađeni u šumi traže topli dom

– Probali smo razgovarati, ali bez uspjeha. Redovito nam spuštaju slušalicu. Pokušavat ćemo i dalje jer se radi o kujici koju je obitelj Karnaš udomila 2011. godine, pri čemu su se obvezali da će je sterilizirati, što očigledno nisu napravili. Samim tim prekršili su i stavke potpisanoga ugovora. Susjedi kažu da je Lola svake godine imala legla, ali da nikada nisu vidjeli štence. Bojimo se i pomisliti što se s njima dogodilo te gdje su i kako završili – rekla nam je ova aktivistica za prava životinja.

Obavijestili odvjetništvo

Na naš telefonski poziv Karnaš se javio, ali rekao je da za sada ne želi ništa komentirati u vezi s ovim slučajem.

U isto vrijeme u policiji navode kako i dalje traje istraga, ali i da su o svemu izvijestili nadležno državno odvjetništvo.

– Psići su zbrinuti, a policija raspolaže određenim saznanjima o kojoj bi se osobi moglo raditi. Radimo i dalje intenzivno na tome slučaju – rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović.

Prema novom Zakonu o zaštiti životinja, osobi koja odbaci životinje prijeti novčana kazna u iznosu do 30.000 kuna. Međutim, kako nam objašnjavaju aktivisti za prava životinja, u ovom slučaju ima i elemenata zbog kojih bih se mogao primijeniti i Kazneni zakon. Prema njegovim odredbama, osobi koja teško zlostavlja životinju prijeti kazna do jedne godine zatvora.

Pogledajte i veliku fotogaleriju mačaka:

1 / 25
Tijekom vikenda Westgateom je odzvanjalo mijaukanje, mnogima među nama jedan od najdražih zvukova.
Iggy i Nugat (1) Hrabri štenci Iggy i Nugat, štenci spašeni iz jame u šumi, traže nove vlasnike i dom štenad NAPUŠTANJE ŽIVOTINJA Štenci izbačeni uz rijeku Dravu, a muškarac se dan prije raspitivao o eutanaziji "Ja sam ti" Životne priče pasa u kojima se može pronaći svaki čovjek
Najopasnija zanimanja
RIZIČNI POSLOVI
Najopasnija zanimanja: „Bauštelci“, vatrogasci i medicinsko osoblje među najrizičnijima su u Hrvatskoj

A1 izdvaja za Vas

  • kelab:

    Kucni 'ljubimci' nisu igracke. To su ziva bica ovisna o 'vlasnicima'. Nemojte ih 'imati' ako niste spremni na suzivot s njima. Puno vise daju nego sto traze. Ne cinite im zlo.

  • Avatar arhaika
    arhaika:

    jadne zivotinjice s takvim vlasnicima. uzas.