Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA TRAJNOG MIRA

Vukovar postao 50. grad u svijetu sa spomenikom Gong svjetskog mira

Vukovar
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
21.09.2019.
u 16:08

Gong su otkrili predsjednik Svjetskoga odbora za mir Djuyoto Suntani i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Na prostoru pored Gradske tržnice u Vukovaru u subotu je otkriven spomenik Gong svjetskog mira, 50. takvo obilježje u nekom od svjetskih gradova, koje je simbol trajnog mira u svijetu.

U akciju postavljanje Gonga svjetskog mira u gradu na Dunavu, uz vukovarske gradske vlasti, bili su uključeni i Svjetski odbor za mir (World Peace Committee), Republika Indonezija te akademski kipar, slikar i grafičar Ante Sardelić Kraljević.

On je izradio i djelo od devet skulptura koje se nalaze uz Gong (Vječna domovina, Feniks, Sveta sloboda, Prema iskonu, Prema suncu, Plamen slobode, Himna domovini, Vukovar.- Grad heroj, Slavoluk mira), a koje su posvećene svim žrtvama grada Vukovara u Domovinskom ratu.

Gong su otkrili predsjednik Svjetskoga odbora za mir Djuyoto Suntani i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

"Ovime odašiljemo i poruku svijetu da nakon što smo izborili nezavisnost imamo veliku težnju i ideal da izgradimo trajni mir, da Hrvatska postane što je moguće kvalitetnija država, a svi mi kvalitetnije društvo", poručio je gradonačelnik Penava.

Ocijenio je kako je u Vukovaru nakon Domovinskog rata ostvarena zadovoljavajuća razina suživota a ono što Vukovarci još očekuju jest priznanje "nama susjedne države čina agresije i pokajanje".

"Kada dobijemo u tom smislu poruku, bit ćemo otvoreni za svaku moguću suradnju i međususjedske odnose", rekao je vukovarski gradonačelnik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije