Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MJERE POMOĆI

Vukovar najavio božićnice za umirovljenike i korisnike prava na naknadu troškova stanovanja

Panorama Vukovara
Davor Javorovic/PIXSELL
14.11.2022.
u 12:13

Kao i svake godine, vođeni željom da kućanstva s manjim primanjima imaju bogatu blagdansku trpezu osigurali smo božićnice za umirovljenike i korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja te prigodne prehrambene pakete za korisnike pučke kuhinje – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Grad Vukovar i ove godine će, sada već tradicionalno, povodom blagdana Božića isplatiti božićnice za umirovljenike čije mirovine ne prelaze 2.500 kuna. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare pravo na božićnice ostvaruje 2.821 umirovljenika za što je u gradskom proračunu osigurano 500.000 kuna.

-Ove godine zbog konverzije valuta s ovom mjerom započinjemo nešto ranije. Kao i svake godine, vođeni željom da kućanstva s manjim primanjima imaju bogatu blagdansku trpezu osigurali smo božićnice za umirovljenike i korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja te prigodne prehrambene pakete za korisnike pučke kuhinje – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Uz umirovljenike s mirovinama do 2.500 kuna božićnice Grad Vukovar i ove godine božićnice i za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja te osigurava prigodne prehrambene pakete u vrijednosti 200 kuna za korisnike Pučke kuhinje (80 paketa). Kako je rečeno ovo pravo će iskoristiti 270 korisnika i njima će biti isplaćene božićnice u iznosu od 250 kuna. Za božićnice za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja osigurano je 70.000 kuna u proračunu, dok je za prehrambene pakete osigurano 16.000 kuna.

-Ovaj vid mjera koje Grad Vukovar provodi u predblagdansko vrijeme tradicija je koja predstavlja želju da svi naši sugrađani sa svojim obiteljima provedu nadolazeće blagdane u ozračju blagostanja, radosti i zajedništva – rečeno je na konferenciji za novinare.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije